Hatmillió dollárra pereli a Netflixet a Tinder-svindler testőre

A Twinder-svindler testőre, Piotr bocsánatkérést követelt a Netflix-től, és 5,6 millió dollárt követel, azt állítva, hogy a streaming óriás pontatlanul ábrázolta őt, és hogy őt is átverte a csaló – írja a The Daily Mail.

Piotr Kaluski úgy szerepelt a filmben, mint Simon Leviev jobbkeze, aki mindig vele volt, amikor SMS-ben kérte női áldozatait, hogy több ezer dollárt vagy eurót kérjen tőlük, hogy elmenekülhessenek „ellenségei” elől.

Simon – akinek valódi neve Shimon Hayut – gyakran küldött szerelmeseinek fényképeket egy véres, összevert Piotrról, hogy bizonyítsa, nincs biztonságban, és menekülnie kell a pénzükkel.

Piotr nem szerepel a dokumentumfilmben, de most felfogadott egy ügyvédet, hogy felelősségre vonja a Netflixet.

A TMZ birtokába jutott, a streaming-óriásnak címzett levélben Piotr lengyel ügyvédje, Joanna Parafianowicz 5,6 millió dollárt követel a Netflix-től, és kéri az oldalt, hogy távolítsa el a filmet az internetről, továbbá nyilvános bocsánatkérést kér.

Kitart amellett, hogy soha nem tett semmi rosszat, és a nőkhöz hasonlóan ő is arra vár, hogy Hayut fizessen neki. Azt állítja, hogy Leviev 10 000 euróval tartozik neki az elvégzett szolgáltatásokért.

Megszólalt a Tinder-svindler ukrán születésű barátnője

A modell szerint a Netflix dokumentumfilm „kamu” és szerelme ártatlan.

„A megbízóm a sértett személy ebben az ügyben. Nemcsak azért, mert személyes jogait durván és jogellenesen megsértették, hanem azért is, mert a film címszereplője tartozik megbízómnak a nyújtott szolgáltatásokért járó díjazással (kb. 10 000 euróval), és ennek kifizetése alól kibújik”

– írta az ügyvédje.

„A megbízómnak nem volt tudomása a munkáltatója pénzügyi tevékenységéről, és semmilyen módon nem hozható kapcsolatba a megfogalmazott állításokkal”

– írta az ügyvéd.

A Netflix még nem válaszolt Piotr ügyvédjének levelére.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

„Én vagyok a világ legnagyobb úriembere” – interjút adott a Tinder-svindler

A „Tinder Swindler” néven ismert férfi, akit a Netflix új dokumentumfilmjében lepleztek le a hónap elején, amiért állítólag több százezer dollárt csalt ki nőkből, most először szólal meg, és azt állítja, hogy a streamingszolgáltató által róla alkotott kép teljesen téves, és hogy ő „nem ez a szörnyeteg” – írja a Daily Mail.