Kaliforniában a rendőrség pénzéből fizetnének alapjövedelmet

Los Angeles hírhedt a féktelen bűnözésről, a fejletlen iskolákról és súlyos hajléktalanproblémával is küzd – ahelyett hogy ezeken javítana, azt tervezik, hogy a rendőrségtől pénzt vonnak el, amiből segéllyel ösztönöznének szegényeket a gyerekvállalásra – írja a Mandiner Makronóm.

Az új „BIG:LEAP” egy alapjövedelem-program, amelynek célja, hogy „átalakítsa a helyi önkormányzatok szerepét”. Los Angelesben lassan megszűnik a rendőrség finanszírozása, ehelyett az adófizetők pénzét – amely eddig a közbiztonságot garantálta – véletlenszerűen osztják majd szét alapjövedelemként.

„A pénz körülbelül egyharmada a Los Angeles-i rendőrség finanszírozásának megszüntetéséből származik” – állítja a The Epoch Times.

A kísérleti program háromezer embernek nyújt havi ezer dollárt 12 hónapon keresztül –  ez összesen 36 millió dollárt vesz ki az adófizetők pénztárcájából. Kérdés, mit szólnak azok az átlagemberek, akik a közbiztonság romlásával szembesülnek majd és azt látják, hogy adójukat az önkormányzat inkább lottóként, segélyre szórja el.

Nem a rendőrség megszüntetésére, hanem radikális reformjára van szükség

Az amerikai baloldal megpróbálja eltávolítani a bűnös bűnmegelőző és bűnüldöző állami közeget, hátha ez megszünteti a bűnözést. Gallai Tamás írása.

A BIG:LEAP program szervezői azt is hozzátették, hogy – a kaliforniai projektekkel ellentétben – a pénz itt szabadon elkölthető, azaz mégcsak követelmény sincs arra nézve, hogy egy szegény szülő milyen terméket vásároljon a pénzből.

„Ezek szerint teljesen rendben van, ha a nyertesek mások pénzét alkoholra, cigarettára vagy drogra költik” – reflektált a The Epoch Times.

Bár olyan mint egy lottó, nem mindenki jogosult rá. A jelentkezéshez csupán egy kérdőívet kell kitölteni. Ahhoz, hogy esélyes legyen a nyereményre, a jelentkezőnek rendelkeznie kell legalább egy gyerekkel, a jövedelmének pedig a szegénységi küszöb alatt kell lennie – szól a program feltétele és úgy tűnik, hogy ez a baloldali rendelkezés kimondottan a szegényeket ösztönözné gyermekvállalásra. Hogy miért, arról csak találgatni lehet, de egy lehetséges magyarázat szerint a baloldal így igyekszik létrehozni a tőle függő szegény kliensréteget.

A cikk folytatása itt olvasható.

Douglas Murray: A kritikai fajelmélet csődöt mond a gyakorlatban

A kritikai fajelmélet ötletgazdái tehát nem próbálták meg elrejteni „tudományáguk” forradalmi, aktivista jellegét. Dicsekedtek vele; az aktivizmus volt a lényeg. A kritikai fajelmélet célja az, hogy megváltoztassa Amerikát, és tágabb értelemben a világot is.