AOC: „Szükségtelen volt felfüggeszteni Whoopi Goldberget, tovább kell lépnünk”

Alexandria Ocasio-Cortez szerint felesleges volt felfüggeszteni Goldberget, aki szerinte őszintén bocsánatot kért, amit még az ADL is elfogadott.

Alexandria Ocasio-Cortez New York-i képviselőnő kifogásolta az ABC döntését, hogy a holokauszttal kapcsolatos megjegyzései miatt felfüggesztette Whoopi Goldberg színésznőt és producert a The View című műsorból, „szükségtelennek” minősítve azt – írja a The Jerusalem Post.

A szóban forgó incidensnél „fontos a kontextus” – magyarázta AOC -, és Goldbergnek „jó kapcsolata van a zsidó emberekkel”.

„Szerintem a zsidó közösséget kellene követnünk ebben a kérdésben”

– mondta a TMZ-nek.

„Látjuk, hogy a bocsánatkérése hiteles, lépjünk tovább”.

Szintén védelmébe vette Goldberget Al Franken zsidó komikus és volt amerikai szenátor, aki a CNN-nek azt mondta, hogy Goldberg nem antiszemita.

„Szerintem igazán teljes és őszinte bocsánatkérést nyújtott”

– magyarázta a CNN-nek.

„Szerintem, amit mondott, nem egészen úgy értette, ahogyan gondolta”.

A The New York Post által idézett bennfentes források szerint maga Goldberg még dühösebb a felfüggesztése miatt, állítólag „megalázónak” érzi, hogy felfüggesztették, még azután is, hogy megfogadta az ABC vezetőinek tanácsát, és alaposan bocsánatot kért a közösségi médiában, a The Late Show-ban és a The View-ban.

Ezek a források továbbá azt állítják, hogy Goldberg azt mondta a munkatársainak, hogy ezekután lehet, hogy teljesen kilép a The View-ból.

Whoopi Goldberg szerint a „holokauszt nem a faji hovatartozásról szólt”

Az ismert színésznő és műsorvezető elnézést kért.