Nem mindennapi módon emlékeztek országszerte a holokauszt áldozataira

Izrael Állam Nagykövetsége, az Osztrák Nagykövetség és Kulturális Fórum, illetvea Zsidó Világkongresszus (továbbiakban: WJC) #WeRemember kampányához több, mint huszonöt különböző szervezet, köztük önkormányzatok, diplomáciai testületek, sportegyesületek és más intézmények is csatlakoztak idén – olvasható a nagykövetség Neokohnhoz eljuttatott nyilatkozatában. 

Január 26-án és 27-én,  este, a Nemzetközi Holokauszt Emléknap alkalmából az ország különböző pontjain jelent meg a #WeRemember (#Emlékezünk) felirat, felhívva a figyelmet az emlékezés fontosságára. Az Auschwitzi haláltábor felszabadításának 77. évében Izrael Állam Nagykövetsége, a kampányban részt vevő szervezetekkel közösen  szeretne méltó emléket állítani a holokauszt során elhurcolt és meggyilkolt emberek számára.

A #WeRemember kampány néhány évvel ezelőtt Zsidó Világkongresszus (WJC) szervezésében indultabból a célból, hogy biztosítsa a holokauszt emlékének fennmaradását a digitális korban. Izrael Állam Nagykövetsége kiemelten fontosnak tartja, hogy se Magyarország, se Európa se pedig a világ ne feledkezzen meg azokról az ártatlan emberekről, akik II. Világháború alatt csupán származásuk, politikai, illetve nemi identitásuk miatt vesztették életüket.

A kampányhoz az FTC és a Telekom közösen csatlakozott. További résztvevők még az Osztrák Nagykövetség és Kulturális Fórum, Német Nagykövetség, MTK, Cervantes Intézet, Izraeli Kulturális Intézet, Holokauszt Emlékközpont, Budapest Városháza, 1. kerületi Városháza, 7. kerületi Városháza, 8. kerületi Városháza, Debrecen,, Nyíregyháza Városháza, Zalaegerszeg Városháza, Külgazdasági és Külügyminisztérium, Magyar-Izraeli Baráti Társaságok valamint a Mazsihisz.

Újszerű formák a holokauszt-emlékezet ápolására

Az EMIH új projektje is nemzetközi figyelmet kapott.