Végleg letiltotta a Twitter az iráni legfelsőbb vezetőt

Nem ez az első fenyegetés a korábbi republikánus elnök személye ellen – írja a 24.hu

Szombaton végleg felfüggesztették az iráni legfelsőbb vezető, Ali Hámenei nagyajatollah Twitter-fiókját, miután egy olyan animált videót tett közzé, amelyben bosszút követelt Donald Trump korábbi amerikai elnök ellen a két éve meggyilkolt Kászim Szulejmáni tábornok halála miatt. A techcég az AFP hírügynökségnek a közösségi irányelvek megsértésével indokolta a lépést. Mint írják, tavaly hasonló okokból már felfüggesztettek egy másik fiókot, amely szintén az iráni diktátor nevéhez volt köthető.

A @KhameneiSite nevű Twitter-fiók a héten tette közzé az animált videót, amelyen az látszik, hogy egy drón támad Donald Trumpra. A korábbi elnök két évvel ezelőtt rendelte el azt a bagdadi dróntámadást, amelyben meghalt a befolyásos Kászim Szulejmáni tábornok is. A magas rangú katonatiszt személye köré azóta valóságos mártírkultuszt építettetek az iszlamista államban.

A Twitter világossá tette: a cég számára elsődleges az emberek biztonságának megőrzése, és mint állították, egyértelmű irányelveik vannak az oldal visszaélésszerű használatának korlátozására. Ha pedig jogsértést észlelnek, közbelépnek.

A 24.hu cikkének folytatása itt olvasható.

Trumpot likvidálják az iráni ajatollah honlapján

Az animáción Trumpot kedvenc helyén éri dróntámadás.