Trumpot likvidálják az iráni ajatollah honlapján

Ali Hámenei, Irán legfőbb vallási és politikai vezetője honlapján olyan animációt tettek közzé, amelyen egy robot dróncsapást rendel el Donald Trump előző amerikai elnök ellen – jelentette az AP amerikai hírügynökség csütörtökön.

A videót feltehetően tiltakozásnak szánták az ellen, hogy az Egyesült Államok 2020. január 3-án likvidálta Kászim Szulejmánit, az iráni Forradalmi Gárda elitegységének vezetőjét a bagdadi nemzetközi repülőtér közelében. A támadásban az Irán támogatását élvező Nép Mozgósítási Erők nevű iraki síita milícia egyik vezetője, Abu Mahdi al-Muhandisz is meghalt.

A szerdán nyilvánosságra hozott animációban Trump éppen a floridai birtokán, Mar-a-Lagóban golfozik, amikor lecsap rá a drón. A videó egy tavalyi propagandaplakát tükörképe, amelyen Trump szintén golfpályán látható. A plakáton Szulejmáni halálának megbosszulására szólítottak fel.

A hónap elején Ebrahim Raiszi iráni elnök azt követelte, hogy ítéljék halálra Trumpot.

„Ha nem, azt üzenem az összes amerikai vezetőnek: ne kételkedjenek benne, hogy a muszlim közösség bosszút áll” – szögezte le Raiszi.
Szulejmáni halálának évfordulóján több támadást indítottak fegyveres drónokkal és rakétákkal különféle célpontok ellen Irakban és Szíriában, az iráni Forradalmi Gárda pedig bosszúval fenyegetőzött a Twitteren.

A Twitter nem távolítja el a Trumpot fenyegető iráni bejegyzést

Trump fiókja nem, Irán fenyegetése viszont megfelel a Twitter irányelveinek?