Mázel tov: 101 éves Keleti Ágnes olimpia bajnok tornász

Ma ünnepli 101. születésnapját Keleti Ágnes ötszörös olimpiai és egyszeres világbajnok tornász, a világ legidősebb élő olimpiai bajnoka és érmese. A legenda a hirado.hu-nak elmondta: izgatottan várja a születésnapi köszöntését, amelynek alkalmából még különleges vendégek is meglátogatják.

„Sajnos ősszel volt egy fránya balesetem, elestem, még abból lábadozom, de jól vagyok”

– mondta minden idők legeredményesebb magyar tornásznője, aki jó étvággyal és humorral lépett az új esztendőbe.

„Az ő korában már elengedhetetlen a 24 órás felügyelet. Egy nővér és egy házvezetőnő vigyáz rá, rendszeresen jár hozzá gyógytornász és orvos is.

A baleset miatt ágyba kényszerült, most azonban már a fotelében is sokat ücsörög.

Mivel imád utazni, leggyakrabban utazási videókat és műsorokat néz, persze az imádott torna mellett. Sokat hallgat zenét, szinte mindig szól valamilyen muzsika a lakásban”

– mesélte Keleti Ágnes közeli barátja és szóvivője, Róth Tamás, aki azt is elárulta: az olimpiai, háromszoros világ és kétszeres Európa-bajnok úszó, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségének és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság sportolói bizottságának tagja, Gyurta Dániel, illetve az olimpiai bajnok öttusázó, az Olimpiai Bajnokok Klubjának elnöke, Fábián László személyesen is felköszönti a tornásznőt.

„Dani és Laci biztosan meglátogatja, egyébként az összejövetelen lesz virág és torta is, mi, a barátok pedig énekköszöntéssel is készülünk neki. Minden résztvevőnek azonban a helyszínen koronavírustesztet kell elvégeznie”

– közölte Róth Tamás.

A hirado.hu cikkének folytatása itt olvasható.

„Élek, jól élek, szeretek élni” – mondja a 100 éves Keleti Ágnes

A százéves sportolót politikusok és méltóságok mellett a legendás Mark Spitz is felköszöntötte.