A tálibok fenyegetőznek, hogy 2 ezer öngyilkos merénylőt küldenek Washingtonba

A tálibok tavaly év végén állítólag figyelmeztették az Egyesült Államokat, hogy 2 ezer öngyilkos merénylőt fognak Washingtonba küldeni, ha az USA mégis visszaküldi a katonáit Afganisztánba – írja a The Washington Free Beacon.

A tálibok a Katarban, Dohában zajló tárgyalások során táviratozták a figyelmeztetést az amerikai vezetőknek – derül ki a Közel-Keleti Médiakutató Intézet (MEMRI) jelentéséből, amely a dzsihádisták kommunikációját és médiajelentéseket nyomon követő megfigyelő csoport.

A tálibok ellenzik az Egyesült Államok afganisztáni jelenlétét, amióta a Biden-kormányzat tavaly az összes amerikai katonát kivonta az országból.

Ha az Egyesült Államok mégis visszaküldi katonáit az országba, a tálibok azt mondják, hogy válaszul „öngyilkos merénylők egy dandárját” küldik Washingtonba.

A tálibok öngyilkos merénylőket is be kívánnak vonni az afgán nemzeti hadsereg különleges erőinek új ágába.

Nincs mit enni Afganisztánban, a szülők kétségbeesésükben eladják a gyerekeiket

A jelenlegi helyzetben mivel sokan még az alapvető élelmiszereket sem tudják megfizetni, egyesek megengedik a leendő vőlegényeknek, hogy nagyon fiatal lányokat vegyenek el.

„A mi mudzsahedjeink az Ishtishhadi Kandaks [mártírhalált kereső zászlóaljak] a hadsereg részei lesznek, a különleges erőké, amelyek a védelmi minisztérium alá lesznek szervezve”

– mondta Zabihullah Mudzsahid, tálib kormány vezetője egy nemrég adott interjúban a MEMRI szerint.

„A különleges erőket meghatározott számban fogják létrehozni és különleges műveletekre fogják használni”.

A tálibok megjegyzései újabb jelei annak, hogy a tálibok nem szándékoznak mérsékelni a viselkedésüket, mióta visszavették a hatalmat Afganisztánban. A tálib kormányt nemzetközileg nem ismerik el, bár az Egyesült Államok diplomáciai csatornákon keresztül folyamatosan tárgyal a csoporttal.

Öngyilkos merénylőkkel védenék meg a határaikat a tálibok

Laskar-i Manszúr (Manszúr milíciája) nevű különleges alakulatot Afganisztán Tádzsikisztánnal, illetve Kínával közös határának védelmére vezényelték.