Tucker Carlson szerint abszurd a Pearl Harbort ért támadáshoz hasonlítani január 6-át

A január 6-i, az amerikai Capitoliumnál történt lázongás egyéves évfordulóján a Fox News műsorvezetője, Tucker Carlson arról beszélt, hogy a demokraták és a média fegyverként használják fel a washingtoni eseményeket.

Január 6-án a demokraták több megemlékezést is tartottak, azt állítva, hogy az egy évvel ezelőtti tüntetésből lázongásba fajuló esemény, amely során Trump támogató betörtek a Kongresszus épületébe egy lapon említhető olyan nemzeti tragédiákkal, mint Pearl Harbor és szeptember 11-e – írja a Post Millennial.

Az eseményeket a republikánus vezetés is elítélte, de többször kijelentették, hogy a demokraták eltúlozzák a történtek súlyát. Mitch McConnell például az évfordulón a következőt írta: “különösen meglepő, hogy a demokrata szenátorok a zavargásokról szóló megemlékezéskor olyan erőszakos tömegről beszélnek, amely le akarta rombolni országunk szokásait, törvényeit, intézményeit, és ezt annak igazolására teszik, hogy ők maguk rombolják le országunk szokásait, törvényeit, intézményeit”.

„Az elnökválasztás eredményét nem fordították át. A Capitoliumot nem rombolták le. A kormányt nem buktatták meg, bármit is hallottatok. Egyetlen választott tisztségviselő sem sérült meg. A rendőröket sajnos meglökték. Ütéseket kaptak. De az egyetlen ember, aki erőszakos cselekmények következtében meghalt, egy fegyvertelen tüntető volt, akit egy rendőr figyelmeztetés nélkül agyonlőtt. Az úgynevezett felkelők közül senkinél sem volt fegyver”

– mondta a műsorvezető.

Visszatekintve valószínűleg lázongásnak lehet nevezni azt, ami január 6-án történt. Talán. Épphogy csak. A kérdés tehát az, hogy miért beszélünk még mindig erről? Miért foglalkoznak a vezetőink megszállottan ezzel az eseménnyel?” kérdezte Carlson.

„Az elmúlt 365 nap minden egyes napján a propagandagépezetben fülsiketítő szinten zúgott a január 6. körüli zaj. Sőt, ennyi idő után az ordítozás egyre hangosabb, egyre vadabb, és még inkább elszakad a valóságtól”.

Amerika új politikai foglyai

A Biden-kormány az előzetes letartóztatás fegyverével csap le Trump híveire, gondolatbűnökért üldözve őket – írja Lee Smith a Tablet zsidó magazin oldalán.

„Mindenki egyetért abban, hogy január 6-a csúnya volt, de vajon tényleg nagyobb veszélyt jelentett-e Amerikára, mint mondjuk az infláció? Mint a déli határ megnyitása és 2 millió ember beengedése, akiknek a személyazonosságát nem tudjuk igazolni?”

– tette fel a kérdést a Fox News műsorvezetője.

Azt mondják nekünk, hogy január 6-a ijesztő volt. A riporterek nagyon féltek. De vajon ijesztőbb-e, mint ami Atlanta előkelő bevásárlóközpontjaiban történik, ahol embereket lőnek agyon a parkolóban? Valószínűleg nem. És mégis, azok a tüntetők, akik aznap csak átsétáltak Capitoliumon, ma este, egy évvel később még mindig börtönben vannak.”

A Fox News műsorvezetője ezután Kamala Harris alelnökre és az általa elmondott beszédre reagált, amelyben a január 6-án történteket a 9/11-es terrortámadásokhoz és Pearl Harbor bombázásához hasonlította. „Ez annyira nevetséges, hogy nem is vesződünk azzal, hogy dekonstruáljuk” – mondta Carlson.

Carlson demokrata körökben óriási felháborodást váltott ki miután dokumentumfilmet készített a január 6-ai lázongásokban résztvevő emberek jogi eljárásáról. Többen még a dokumentumfilmek kijövetele előtt azt követelték, hogy a Fox News rúgja ki a műsorvezetőt, amiért „lázadást szít”.

A kongresszusi vizsgálóbizottság dokumentumaiból kiderül, hogy a csatorna legtrumpistább műsorvezetői is próbálták január 6-án rávenni Trumpot, hogy állítsa le a támogatóit.

Biden: Trump továbbra is veszélyezteti az amerikai demokráciát

Trump „tőrt szegez a demokrácia torkának” – fogalmazott Biden.