Héber nyelvű híroldalt indít egy iráni hírügynökség

Az iráni Tasnim hírügynökség hétfőn új héber nyelvű honlapot és közösségi média fiókot indított — adja hírül az Arutz7.

„Bár a héberül beszélők száma a világon nem túl nagy, a Tasnim hírügynökség úgy döntött, hogy héber nyelvű honlapot hoz létre, tekintettel arra a stratégiai fontosságra, amelyet Palesztina kérdése az Iráni Iszlám Köztársaság és a világ muszlimjai számára képvisel, és hogy a kérdéssel kapcsolatos jelentéseket ezen az oldalon tegye közzé” – mondta Majid Qolizadeh, a Tasnim vezérigazgatója az új honlapot bejelentő nyilatkozatában.

„A tagadhatatlan valóság az, hogy a világ népei nem csak attól vannak megfosztva, hogy a megszállt Palesztináról és a cionista bűnökről szóló teljes igazságról szóló híreket kapják meg, de a még a megszállt területek lakosaihoz eljuttatott híreket is manipulálják” – állította Qolizadeh.

A Tasnim közölte, hogy a héber nyelvű honlap elindítását a 2020 januárjában Bagdadban egy amerikai légicsapásban megölt Kasszem Szolejmáni iráni csúcsparancsnok likvidálásának második évfordulója tiszteletére időzítették.

A bejelentés egy nappal azután történt, hogy a The Jerusalem Post honlapját valószínűsíthetően iráni hackerek feltörték, és egy olyan képre cserélték, amelyen egy rakéta egy ember ujján lévő gyűrűből indul ki, amely emlékeztet a Szolejmáni által viselt gyűrűre.

A kép mellett a következő szöveg állt: „Ott vagyunk, közel hozzád, ahol nem is gondolnád”.

A Jerusalem Posttal azonos tulajdonosi körrel rendelkező Mááriv újság Twitter-fiókját is rövid időre feltörték, és a fiók ugyanezt a képet tweetelte. Ezt a tweetet azonban később törölték.

Két héttel ezelőtt egy Iránhoz köthető arab nyelvű Twitter-fiók egy olyan képet tett közzé, amely Izrael 2022-es megsemmisítésével fenyegetett.

A @iraninarabic_ir Twitter-fiókra posztolt képen szögekből és gyufákból álló Izrael látható. Egy gyufásdoboz is látható, rajta a „Ballisztikus gyufaszál” felirattal és az iráni rezsim zászlajával.

A képet kísérő szövegben angolul és héberül is ez áll: „Just try and you will see” (Próbáld ki és meglátod!”

A fenyegető tweet napokkal azután jelent meg, hogy a Tehran Times című teheráni újság címlapján támadással fenyegette meg Izraelt.

„Csak egy rossz lépés” cím alatt az újság címlapján Izrael térképe volt látható, amelyen olyan „célpontok” voltak jelölve, amelyeket Irán állítólag képes lenne eltalálni.

„Az Iránnal szembeni izraeli katonai fenyegetések fokozódása azt látszik sugallni, hogy a cionista rezsim elfelejtette, hogy Irán képes bárhonnan támadni őket” – állt a cikkben.

Iráni hackerek megpróbáltak beférkőzni a Likudba, Netanjahu fia volt a célpont

Az ellenzéki vezetőt támogató hálózatba beszivárgó online szélhámosok többször is arra kértek tüntetésszervezőket, hogy adják át ötleteiket Jair Netanjahunak.