Életfogytiglant kaptak a jesiva-növendék gyilkosai

Dvir Soreket 2019 augusztusában késelték halálra a ciszjordániai Migdal Oz település közelében – írja az i24News.

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek csütörtökön két palesztin férfit, akik 2019-ben megölték az izraeli tinédzsert, Dvir Soreket.

Kaszem Aszafra további 40, Naszir Aszafra pedig további 20 év börtönbüntetést szabtak ki.

Dvir Soreket 2019 augusztusában késelték halálra a ciszjordániai Migdal Oz település közelében. A férfi jesiva-hallgató és izraeli katona volt, aki egy olyan programba iratkozott be, amely a Tóra-tanulmányokat a katonai szolgálattal kombinálja, és szolgálaton kívül volt, amikor megölték.

A palesztin terrorcsoportok ünneplik a jesiva-növendék meggyilkolását

Palesztin aktivisták pedig arra szólították fel Gush Etzion körzetben élőket, hogy töröljék a biztonsági kamerák felvételeit, hogy az IDF ne tudja azonosítani a gyilkost. 

Kaszemet elítélték továbbá azért, mert 2011-ben a déli Beerseba városában elkövetett támadásban megpróbált megölni két izraelit.

Az izraeli hadsereg szerint Naszir a Hamász palesztin militáns frakció és a Gázai övezetet de facto kormányzó Hamász tagja volt.

A 2019 októberében benyújtott vádirat szerint, amely három másik palesztint is megvádolt bűnpártolással, Naszir és Kaszem a település közelében vezetett, amikor észrevették, hogy Sorek egyedül sétál.

Nasir kiszállt az autóból, és többször mellkason szúrta Soreket, mielőtt a két férfi elmenekült a helyszínről, ami 48 órás hajtóvadászatot váltott ki, mielőtt az észak-palesztin Beit Kahlil városában elfogták őket.

A merénylők a gyilkosságot „a palesztin nép szenvedésével” és „az Al-Aksza mecset helyzetével” indokolták.

Az éj leple alatt ütöttek rajta Dvir Sorek gyilkosain

„Mikor a terrorista kinyitotta szemét, azt látta, hogy mi állunk fölötte” — számolt be az osztagot vezető IDF parancsnok.