Biden indulni akar 2024-ben

Biden az ABC Newsnak megerősítette, hogy 2024-ben újra indulni akar az elnöki székért, és azt mondja, hogy egy Trump elleni visszavágó még inkább „növelné az esélyeket”.

Joe Biden amerikai elnök szerdán az ABC Newsnak adott exkluzív interjújában elmondta, hogy „igen”, azt tervezi, hogy 2024-ben újra indul az elnökségért.

Biden azt is elmondta, hogy ha elődje, Donald Trump indul, akkor az „még inkább növelné a az esélyeket”.

„Tervezi, hogy indul az újraválasztáson?” – kérdezte Bident David Muir műsorvezető Joe Biden amerikai elnököt a Fehér Házban készült interjú során.

„Igen” – válaszolta az elnök. „De nézze, én nagy tisztelője vagyok a sorsnak. A sors sokszor és sokszor avatkozott be az életembe.

Ha olyan jó egészségben vagyok, mint amilyenben most vagyok, valójában újra indulnék”.

„És ha ez egy visszavágót jelentene Donald Trump ellen?” Muir megkérdezte.

„Kísértésbe próbál vinni?” – válaszolta Biden nevetve, majd hozzátette:

„Persze, miért ne indulnék Donald Trump ellen a jelöltségért? Ez növelné az esélyeimet”.

Trump már többször utalt arra, hogy 2024-ben ismét indulni fog a Fehér Házi pozícióért, de hivatalos bejelentést még nem tett.

Egy nemrégiben adott rádióinterjúban Trump azt mondta, hogy az egyetlen dolog, ami megakadályozhatná a jelöltségben, az „egy rossz orvosi vélemény vagy valami hasonló” lenne.

Ezt megelőzően a Fox Newsnak adott interjújában Trump azt mondta, hogy már döntött a 2024-es indulást illetően, de a „kampányfinanszírozási” kérdések miatt nem nyilatkozhatott kifejezetten a szándékairól.

Arra a kérdésre, hogy tervez-e újra indulni a Fehér Házért, Trump azt mondta: „Tudom a válaszomat, de még nem árulhatom el, mert ennek köze van a kampányfinanszírozáshoz és sok minden máshoz. De abszolút tudom a válaszomat.

Nagyon jól fogunk teljesíteni, és az emberek nagyon fognak örülni a döntésemnek”.

Az elmúlt hónapokban Biden népszerűsége drámaian visszaesett, és egy kedden közzétett felmérés szerint Biden egy 2024-es visszavágón Trump mögött áll.

A felmérés szerint, ha ma tartanának egy új választást Biden és Trump között, Biden nyolc ponttal, 41-49%-kal veszítene. Biden 2020-ban alig több mint négy ponttal, 51,2%-kal 46,8%-kal győzte le Trumpot. A felmérés azt is megállapította, hogy a regisztrált szavazók körében mindössze 41% helyesli Biden munkáját, míg 58% nem ért egyet vele.

Itay Tavor: A terror és a szélsőségesség harmincnégy éve

Az izraeli diplomata emlékeztet, hogy a Hamasz elsődleges célja, hogy “eltörölje” Izraelt a “dzsihádon keresztül” és kiszélesítse az iszlám törvényeket “a folyótól a tengerig”.