Kényszerűségből viselt 10 ezer forintos ruhát Jázmin Viktória Izraelben

Körbement a magyar neten, hogy az idei Miss Universe nemzetközi szépségversenyen a Magyarországot képviselő Jázmin Viktória egy 10 ezer forintos Zara ruhában lépett a kifutóra. Az eset azért különösen furcsa, mert ezt a ruhát pont a nemzeti viseletes résznél hordta Jázmin, ahol tradicionálisan az indulók a saját hazájukból választanak tervezőt, akinek a ruháját felveszik – írja a Telex.

Mint a Telexhez eljuttatott levélből – amelyet Jázmin Viktória apja küldött – kiderül, a pandémiás helyzet okozta bonyodalmak vezettek oda, hogy Jázmin végül egy Zara ruhában volt kénytelen kiállni a kifutóra, amit online rendelt meg magának már Izraelben. Jázminnak Richard Alexander Atelier tervezte a ruháját, akinek 3 nappal a show előtt kellett volna kivinnie a ruhát az eseménynek helyet adó Eilatba, Izraelbe. Azonban Izraelben szigorítottak a beutazáson a Covid miatt, és a divattervező hiába adta be a beutazási kérelmét, túl későn reagáltak rá érdemben. Az is szóba került, hogy kiküldik a ruhát Izraelbe, ami viszont nem annyira szerencsés, hiszen a háromrészes ruhát a helyszínen még rá kell igazítani a modellre.

A szülők minden követ megmozgattak, hogy a divattervező időben ki tudjon jutni Izraelbe. Felvették a kapcsolatot az izraeli magyar nagykövetséggel, illetve Budapesten az izraeli nagykövetséggel, de még a magyar külügyminisztériumhoz is eljutott az ügy.

Jázmin Viktória lett a Miss Universe Hungary, decemberben ő képviselheti hazánkat Izraelben

Két év után ismét megtartották a Miss Universe Hungary versenyét és kiderült, ki a legszebb magyar lány – írja a Bors.

Végül meg is lett a beutazási engedély, viszont a három napos kötelező karantén idejét nem tudták lecsökkenteni, így a tervező már csak a verseny után tudott volna foglalkozni a ruhával a helyszínen. Így meghiúsult a tervező és a ruha kiutaztatása.

Emiatt Jázmin Viktória a visszalépést fontolgatta, de a főszervezők ragaszkodtak ahhoz, hogy szerepeljen. Végső elkeseredésében, kvázi viccből dobta be, hogy esetleg a magyar zászlóval lehetne kezdeni valamit, ugyanis ez az egyetlen magyar dolog, ami nála van a helyszínen. Erre később a szervezők azt reagálták, hogy ez egy remek ötlet, az izraeli tiszteletbeli magyar konzultól is kaptak még egy zászlót, illetve a szervezők biztosították hozzá a zászlórudat is. Ez a zászló látható Jázmin kezében a helyszínen készült fotókon.

A Telex cikkének folytatása itt olvasható.

Indiai szépségkirálynő nyerte az Eilatban tartott Miss Universe-t

Miss Indiát, Harnaaz Sandhut koronázták meg a következő Miss Universe-nek a Vörös-tengeri Eilat kikötővárosban hétfőn kora reggel, a szépségverseny 70. jubileumán.