Indiai szépségkirálynő nyerte az Eilatban tartott Miss Universe-t

Miss Indiát, Harnaaz Sandhut koronázták meg a következő Miss Universe-nek a Vörös-tengeri Eilat kikötővárosban hétfőn kora reggel.

Miss Indiát, Harnaaz Sandhut koronázták meg a következő Miss Universe-nek a Vörös-tengeri Eilat kikötővárosban hétfőn kora reggel, a szépségverseny 70. évfordulója alkalmából – számolt be a Times of Israel.

Sandhu a világ minden tájáról érkező 80 versenyző közül jutott be a döntőbe, és éppen csak megelőzte Miss Paraguay Nadia Ferreirát és Miss Dél-Afrika Lalela Mswane-t, hogy átvegye a koronát a regnáló Miss Universe-től, a mexikói Andrea Mezától.

Fotó: EPA/ATEF SAFADI

Miss Indiát, Harnaaz Sandhut koronázták meg a következő Miss Universe-nek a Vörös-tengeri Eilat kikötővárosban hétfőn kora reggel, a szépségverseny 70. évfordulója alkalmából.

„Ma este Izrael gyönyörű országában vagyunk” – mondta a műsorvezető Steve Harvey, amikor megnyitotta a közvetítést. „Ez egy olyan ország, amelynek nagyon gazdag kultúrája és történelme van”.

Az eseményen izraeli művészek is főszerepet kaptak: az estét Noa Kirel izraeli popénekesnő nyitotta meg, aki angol nyelvű dalát, a „Bad Little Thing”-et adta elő.

Fotó: EPA/ATEF SAFADI

Mivel az Omicron COVID variáns miatt leállt a légi közlekedés és korlátozták a beutazást Izraelbe, a 4000 férőhelyes csarnok több mint félig üres volt a show végére. Sandhu a győzelmét követően újságíróknak elmondta, hogy a családja a korlátozások miatt nem tudott vele lenni a versenyen.

A közönség jelentős részét pedig a Fülöp-szigeteki rajongók tették ki – akik az Izraelben dolgozó külföldi munkavállalók nagy százalékát teszik ki -, akik lelkesen éljenezték, amikor Miss Fülöp-szigetek Beatrice Luigi Gomez bejutott a legjobb 16 közé.

Az izraeli idegenforgalmi minisztérium úgy tekint a versenyre – amelyet 172 országban több százmillió nézőnek közvetítettek -, mint jelentős győzelemre a turizmus, a PR és Izrael megítélése szempontjából.

Dél-Afrika elhatárolódik a saját szépségkirálynőjétől, amiért az nem bojkottálja Izraelt

A dél-afrikai kormány megvonja támogatását „Miss South Africa”-ttól (Miss SA), azaz Lalela Mswanettől a december 12-i, Eilatban megrendezésre kerülő Miss Universe miatt, Izrael „palesztinok elleni atrocitásaira” hivatkozva.