Feleségét és kilenc hónapos gyermekét hagyta hátra a szamáriai terrortámadás 25 éves áldozata

A csütörtöki szamáriai terrortámadás halálos áldozata a 25 éves Jehuda Dimentman. Feleségét és kilenc hónapos gyermekét hagyta hátra – írja az Újkelet.live

„Hallottam a terrortámadásról”

– nyilatkozta az áldozat testvére, Slomi a Ynet hírportálnak.

„Ismerem az ottani közösséget, ezért el is mondtam egy imát. Nem akartam felhívni a bátyámat, mert azt hittem elfoglalt lesz, ezért imádkoztam. Majd, amikor hazamentem tudtam meg, hogy Jehuda is a sérültek között van”

– mondta.

Az Izraeli Védelmi Erők csütörtök este közölték, hogy értesítést kaptak egy fegyveres incidensről a szamáriai Chomes zsidó előörs közelében. A vizsgálat során megállapítást nyert, hogy a lövések egy autót értek, amelyben a Dimentman ült két másik barátjával.

Az izraeli hadsereg hajtóvadászatot indítottak az elkövetők ellen.

A helyszínre érkező mentősök megpróbálták újjáéleszteni a súlyos nyaki sérülést szenvedett Dimentmant, de már nem tudtak rajta segíteni.

A szomszédban lakó tinédzserlány késelte meg az ötgyerekes zsidó anyát Jeruzsálemben

Dvir Cohen, az áldozat férje azt állította, hogy a feleségét leszúró tinédzser a szomszédjuk volt, és azt is, hogy „mindennapos zaklatást” szenvedtek el a lány családjától.

A helyszínen ellátott két másik utas könnyebb sérüléseket szenvedett.

Ávia Entman a kórházban nyilatkozott az újságíróknak barátjáról.

„Nagyon jó srác és nagyon kedves ember volt. Szeretettel fogadott mindenkit, aki beszélni akart vele” – hozzátéve, hogy nem féltek fegyveres támadástól, mert nem is gondolták, hogy ilyesmi megtörténhet.

„Nehéz elhinnem, hogy már nincs közöttünk. A mai utolsó beszélgetésünk alkalmával nagyon boldogan jött hozzám, és azt mondta: ‘Ma nyertem valamit.’ Megkérdeztem, hogy mi történt, és azt mondta, a felesége megkérte, hogy vigyázzon a gyerekére egy ideig. Azt mondta, örül, hogy a gyerekkel lehet.”

Hamász szóvivő: A késeléses merényletek adnak reményt nekünk

A Hamász szóvivője felszólította az izraeli arabokat, hogy fokozzák az izraeliek elleni támadásokat, mondván, hogy ez „reményt ad Gázának”.