Hamász szóvivő: A késeléses merényletek adnak reményt nekünk

A Hamász szóvivője felszólította az izraeli arabokat, hogy fokozzák az izraeliek elleni támadásokat, mondván, hogy ez „reményt ad Gázának”.

A Hamász a Jair Lapid külügyminiszter által Kairóban folytatott tárgyalások eredményeit mérlegelve fog dönteni arról, hogy tovább eszkalálják-e a konfliktust Izraellel, vagy az egyiptomi közvetítőn keresztül folytassák a tárgyalásokat.

A lehetséges alku értelmében Izrael szabadon engedné a Hamász foglyokat, cserébe a békéért és a feltételezhetően a Hamász fogságában lévő izraeliek hazatéréséért.

Fawzi Barhoum, a Hamász mozgalom szóvivője szerint a Júdeában és Szamáriában megnövekedett terrorista tevékenységek a dzsihád szelleméből és a Gázai övezetben folytatott harcból merítenek ihletet.

„Balata, Nablusz, Qalqilya és minden városunk – a telepesek megkéselésével és a megszállás katonáival való összecsapásokkal adtátok vissza nekünk a győzelem és a felszabadulás reményét”

– mondta Barhum.

Barhum felszólította az izraeli arabokat, hogy folytassák a lövöldözéseket és a késeléseket a „megszállás és a telepesek” ellen.

A szomszédban lakó tinédzserlány késelte meg az ötgyerekes zsidó anyát Jeruzsálemben

Dvir Cohen, az áldozat férje azt állította, hogy a feleségét leszúró tinédzser a szomszédjuk volt, és azt is, hogy „mindennapos zaklatást” szenvedtek el a lány családjától.