A szomszédban lakó tinédzserlány késelte meg az ötgyerekes zsidó anyát Jeruzsálemben

Ahogy azt megírtuk, késeléses támadás áldozata lett egy zsidó nő Kelet-Jeruzsálemben. Az áldozat, Moria Cohen, egy 26 éves, ötgyerekes nő, az elkövető pedig egy 15 éves palesztin lány, akinek sikerült elmenekülnie a helyszínről. Miután a rendőrség nagy erőkkel vonult fel, sikerült megtalálni az egyik közeli iskolában bujkáló terroristát.

A járókelők elmondása szerint az áldozat babakocsival sétált és a gyerekeit vitte iskolába, mikor megkéselték. Miután a United Hatzalah önkéntes mentőszolgálat munkatársa ellátta, a közeli Hadassza kórházba szállították súlyos sérülésekkel. Az áldozat állapota mostanra jelentősen javult, eszméleténél van.

Dvir Cohen, az áldozat férje azt állította, hogy a feleségét leszúró tinédzser a szomszédjuk volt, és azt is, hogy „mindennapos zaklatást” szenvedtek el a lány családjától.

A férfi az Israel National News 7-es csatornájának nyilatkozva elmondta:

„A szomszédunk volt, és ismer minket. Természetesen nem olyan szomszédok voltak, akiktől tojást vagy tejet lehetett kölcsönkérni, napi szintű zaklatást szenvedtünk el tőlük”.

Jerusalem woman stabbed while walking her kids to school

Israel National News – Arutz Sheva

The Israel National News Arutz Sheva website of the largest media group in the Jewish world, brings you news from Israel, the Diaspora, and the world – 24 hours a day. News, economy, culture, food, health, and more.

Cohen a hírcsatornának elmondta, hogy szerda reggel tartalékos katonai szolgálatban volt, így felesége kísérte el öt gyermeküket az óvodába.

Miután a 14 éves szomszéd lány leszúrta a feleségét – alig néhány méterre az otthonuktól -, a fiuk azt kiabálta:

„Anyu, kés van a hátadban”.

Cohen megerősítette, hogy felesége „jól érzi magát”, és azt mondta, hogy családja a késelés ellenére továbbra is marad, és a környéken fog élni.

Mitől olyan népszerű a Hamász Jeruzsálemben?

Ha van valami, amiben sok izraeli és palesztin egyetért, az az, hogy a Hamász széles körű támogatást élvez a jeruzsálemi arab lakosok körében.