Trump: Meghan tiszteletlen a királynővel, aki nagyszerű ember

A volt elnökkel Nigel Farage készített interjút, amely során Trump kifejette véleményét Boris Johnson liberális fordulatáról, a január hatodikai eseményekről, a királyi családról és arról is, hogy miért borzalmasak a szélturbinák. 

A GB News interjújában a volt amerikai elnök azt állította, hogy mind a sussexi herceg, mind a hercegné tettei az elmúlt években fájdalmat okoztak az uralkodónak – számolt be a Daily Mail.

A bombasztikus beszélgetés kitér az elnökválasztási vereségére Joe Biden ellen, az azt követő Capitol Hill-i zavargásokra, a Black Lives Matter-re és az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban kialakult migránsválságra is.

Boris Johnsonnak is szemrehányást tett, amiért „nagy hibát követett el” azzal, hogy a kibocsátás csökkentése érdekében az Egyesült Királyságot a szélerőművek Szaúd-Arábiájává akarta változtatni. Trump szerint a turbinák „borzalmasak”, „nevetségesek”, „megölik az összes madarat”, és néhány év után „rozsdásodni kezdenek”.

A királyi családról és a Megxitről Nigel Farage volt Ukip-vezérrel beszélgetve Trump elismeri, hogy soha nem volt Meghan „rajongója”, aki szerinte kihasználta Harry herceget.

„Nem vagyok a rajongója. Az első naptól fogva nem voltam az. Szerintem Harry-t szörnyen kihasználta, aki egy nap majd bánni fogja. Szerintem ez tönkretette a családjával való kapcsolatát, és ez fáj a királynőnek is.Nagyon tiszteletlen volt a királynővel szemben, aki egy nagyszerű nő, egy nagyszerű ember, egy történelmi személyiség” – jelentette ki a volt elnök.

Azt is mondta, hogy Meghan „nagyon helytelenül” viselkedett, amikor Farage arról kérdezte, hogy a királyi címét arra használta, hogy beavatkozzon az amerikai politikába, amikor a Sussexek fejléces papírjára írta, hogy lobbizik a kongresszus tagjainál olyan kérdésekben, mint a szülési szabadság.

Megxit – A brit monarchia alkonya?

Harry és Meghan szappanoperája csak következménye, de nem oka a monarchia kiüresedésének. Hajdú Tímea írása.

Donald Trump figyelmeztette Boris Johnsont, hogy „nagy hibát” követ el azzal, hogy „nevetséges” szélerőműparkokat támogat, hogy az Egyesült Királyságot a szén-dioxid-kibocsátásmentes gazdaság felé terelje.

A volt amerikai elnök azt mondta, hogy továbbra is kedveli a brit miniszterelnököt, de azt állította, hogy hibát követ el, amikor támogatja a megújuló szélenergiát.

Trump a szélenergiát a „legdrágább energiaformának” nevezte.

A hétfőn Floridában felvett interjúban Trump azt mondta: „Szerintem a szélenergia nevetséges”.

Az egy cikluson át hivatalban lévő elnök hozzátette:

„Ne feledjék, hogy 10 évente le kell cserélni ezeket a szörnyetegeket. És sokszor nem is törődnek velük. Tudják, mit csinálnak? Hagyják őket elrohadni. Megölik az összes madarat, annyira rosszak”

A kritikák ellenére Trump azt mondta, hogy kedveli a miniszterelnököt, akiről azt sugallta, hogy „liberálisabbá vált”.

„Egy kicsit a liberálisabb oldalra került. De megmondom őszintén, meglepett, hogy ezt hagyta, mert önöké a világ egyik legszebb országa. És ezt tönkreteszik a sok szélturbinával”

-mondta Trump.

„Ellene kell állnunk az apokaliptikus környezetvédő vallásnak”– Michael Shellenberger a Neokohnnak

Az Apokalipszis Soha című könyv szerzője beszélt a Neokohnnak arról, hogy miért tekinti a klímaaktivizmust vallásnak, és miért nem érdemes könnyet ejteni, ha a brazil farmerek kivágják az amazonasi esőerdőket. Interjú.