„Ha azt mondom, hogy komolyan gondoljuk az Irán elleni katonai fellépést, akkor úgy is gondolom!”

Az izraeli hadsereg felgyorsította készenléti terveit, amelyek célja, hogy megakadályozzák hogy Irán atomfegyverhez jusson, és megállítsák azon törekvésében, hogy atomhatalommá váljon – mondta az Izraeli Védelmi Erők szóvivője, Ran Kochav dandártábornok kedden az izraeli Reset Bét rádióhálózatnak.

„Amikor azt mondom, hogy felgyorsítjuk az Irán elleni terveket, komolyan gondolom” – erősítette meg rádióinterjújában. Arra a kérdésre, hogy kommentálja a bécsi nukleáris tárgyalásokat, Kochav így válaszolt: „Nem megyek bele politikai ügyekbe. Ahogy a múltban mondtuk, minden lehetőségre felkészülünk” — idézi Kochavot az Algemeiner.

Hétfőn Benny Ganz izraeli védelmi miniszter így kommentálta a megújított nukleáris tárgyalásokat: „Az elmúlt napokban az izraeli csapatok hírszerzési értesüléseket osztottak meg szövetségeseinkkel szerte a világon, amely az Iránban folytatott nukleáris tevékenység jelenlegi állását mutatja. Ebből kiderül, hogy Irán közel áll az atomfegyver kifejlesztéséhez, ami nyilvánvalóan megsérti azt a megállapodást, melyet Európával kötöttek.”

„Szövetségeseinknek hangsúlyozom: az elvesztegetett időnek ára kell legyen szankciókban vagy katonai alternatívákban kifejezve, hogy Irán leállítsa nukleáris törekvéseit és regionális agresszióját”

– mondta Ganz.

„Nem ellenezzük a tárgyalásokat, de nem szabad időt vesztegetni azok elakadása közben. Elismerjük a nemzetközi közösség azon munkáját, hogy diplomáciai megoldást találjunk az irániakkal, mégis erős és független országként továbbra is meg kell őriznünk önvédelmi képességünket.”

Boris Johnson „ellenséges államnak” nevezte Iránt

A brit miniszterelnök  Izrael Konzervatív Barátainak éves adománygyűjtő ebédjén szólalt fel , amelyen Jordánia, Bahrein és az Egyesült Arab Emírségek nagykövetei is részt vettek.