Izrael elpusztítására szólít fel az iráni hadsereg szóvivője

Abolfazl Shekarchi dandártábornok, az iráni fegyveres erők szóvivője Izrael megsemmisítésére szólított fel néhány nappal az Irán és a nagyhatalmak közötti, Bécsben tartandó nukleáris tárgyalások újrakezdése előtt.

„Egy lépéssel sem hátrálunk meg Izrael megsemmisítésétől” – mondta Shekarchi az ISNA iráni hírügynökségnek.

„El kell pusztítani a cionizmust a világban” – tette hozzá.

Shekarchi elítélte a Bahrein és az Egyesült Arab Emírségek által Izraellel létesített diplomáciai kapcsolatokat is, és „elfogadhatatlannak” nevezte a lépéseket.

Iráni tisztviselők rendszeresen fenyegetik Izraelt, az iráni kormányzat szinte minden szintjéről lehetett Izrael-ellenes és Izrael elpusztításával kapcsolatos kijelentéseket hallani.

A legutóbbi fenyegetést az Iráni Forradalmi Gárda légierejének parancsnoka, Amir Ali Hajizadeh jelentette, aki szerint Izrael „elpusztításra van ítélve”, és Izrael bármilyen fellépése az Iszlám Köztársaság ellen felgyorsítaná Izrael elpusztítását.

Korábban Irán külügyminisztere, Hossein Amir-Abdollahian szólalt fel az ENSZ durbani konferenciáján, ahol azt mondta, országa „elkötelezett” a cionizmus felszámolása mellett.

Még szeptemberben pedig Mohammad Reza Ashtiani iráni védelmi miniszter figyelmeztette Izraelt, hogy „bármilyen ostoba intézkedés megsemmisítő válaszreakciót vált ki Irán részéről, amely súlyos károkat okozna az agresszornak”.

Nukleáris fegyver előállításán dolgozott a Teheránban likvidált atomtudós?

Az iráni atomenergia-ügyi szervezet (AEOI) egyik korábbi vezetője az IRNA iráni hírügynökségnek adott szombati interjújában tett utalásokat erre.