Miért olyan idegesítőek sokaknak a karácsonyi dalok?

A felmérések szerint az amerikaiak egy része ki nem állhatja az ilyenkor a magyar plázákban is folyamatosan játszott karácsonyi zenéket. 

Állítólag ez „az év legcsodálatosabb időszaka”, de sok ember számára az ünnepek stresszes időszakot jelentenek.

Egyesek számára ezt a stresszt még tovább fokozhatja az elterjedt – és egyes esetekben elkerülhetetlen – karácsonyi zene.

Bár a témában nem készültek átfogó kutatások, az elmúlt évtizedben néhány felmérés megállapította, hogy az amerikaiak egy része nem igazán szereti a karácsonyi zenét – számolt be a Fox News.

A Consumer Reports 2011-es, gyakran idézett felmérése szerint a megkérdezettek 23%-a mondta, hogy irtózik az karácsonyi zenétől az ünnepek idején.

Eközben a Soundtrack Your Brand 2017-es felmérése szerint az amerikai vásárlók 17%-a nem kedveli a karácsonyi zenét. Ez a felmérés azt is megállapította, hogy a kiskereskedelmi alkalmazottak 25%-a az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban együttvéve azt állítja, hogy a karácsonyi zene miatt „kevésbé érzik magukat ünnepi hangulatban”, és a kereskedelmi alkalmazottak 16%-a szerint a karácsonyi zene „rontja az érzelmi jólétüket”.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Az önazonosság diadala

Mindannyiunk feladata, hogy kibékítsük egymással Jeruzsálem és Athén örökségét, és a hanuka lángjait meggyújtva szellemi világosságot hozzunk a saját és a környezetünk életébe. Réti János írása.

Karácsony és hanuka különös kapcsolata

Bár a zsidó hanuka és a keresztény karácsony ünnepei közt első látásra kevés közös vonás fedezhető fel, kétségtelen, hogy a téli időszak monoteista ünnepei jelentős hatást gyakoroltak egymásra és üzenetüknek számos közös metszete van. Megyeri A. Jonatán írása.