A görög szépségkirálynő bojkottálja az izraeli Miss Universe-t

Rafaela Plastira, görög szépségkirálynő bejelentette, hogy visszalép a Miss Universe versenytől, tiltakozásul az ellen, hogy azt Izraelben rendezzék meg, amely szerinte „megszállja Palesztinát”.

A közép-görögországi Trikalából származó Plastira az Instagramon keresztül jelentette be visszalépését, ahová egy palesztin zászlóval készült fotót is feltöltött. „Nem mehetek fel erre a színpadra, és nem tehetek úgy, mintha semmi sem történne, amikor odakint emberek az életükért küzdenek” – mondta.

„Ez fáj nekem, mert sok évet vártam arra, hogy valóra váltsam az álmomat… A világ összes országát szeretem, de a szívem azokkal az emberekkel van, akik Izraelben és Palesztinában az életükért harcolnak” – tette hozzá.

Plastira kedden ismét az Instagramra posztolt, hogy elmondja, milyen „gyönyörű” látni a szeretetet, amit a követőitől kapott, miután úgy döntött, hogy nem vesz részt a decemberre tervezett izraeli szépségversenyen – írja a Greek Reporter.

„Annyira gyönyörű látni, hogy mennyi szeretetet, támogatást és megértést kapok tőletek” – írta.

„Palesztina, nem csak a gondolataimban vagy minden nap, de a szívemben örökre tiétek a legszebb hely”. Plastira hozzátette, hogy „az őrangyalaim ott vannak, amikor szükség van rájuk. Mindig imádkozni fogok mindannyiótokért! Nem számítottam erre a szeretetteljes támogatásra”.

A görög modell elmondta, hogy csalódott a Miss Universe szépségversenyben, és hogy „az emberiesség a szépségversenyek felett áll”.

Update: Giorgos Kouvaris, a Star & Mr GS Hellas elnöke által a Facebookon közzétett nyilatkozat szerint Plastira „megnyerte a Star Hellas 2019 címet, és ez az egyetlen cím, amivel rendelkezik. Soha nem volt hivatott képviselni hazánkat a Miss Universe versenyen”. A görög modell hamisan állította be magát a verseny részvevőjének.

Dél-Afrika elhatárolódik a saját szépségkirálynőjétől, amiért az nem bojkottálja Izraelt

A dél-afrikai kormány megvonja támogatását „Miss South Africa”-ttól (Miss SA), azaz Lalela Mswanettől a december 12-i, Eilatban megrendezésre kerülő Miss Universe miatt, Izrael „palesztinok elleni atrocitásaira” hivatkozva.