Chris Christie: Trumpnak az „ellopott választás” helyett a jövőről kéne beszélnie

A volt elnök korábbi szövetségese szerint Trumpnak el kéne engednie azt a nézetét, hogy „ellopták tőle a választást”, különösen ha 2024-ben újra indulni akar. 

Chris Christie volt New Jersey-i republikánus kormányzó vasárnap azt mondta, hogy Trump volt elnöknek fel kell hagynia annak hirdetésével, hogy a 2020-as elnökválasztást „ellopták”, és helyette a jövőre kell koncentrálnia, ha 2024-ben újra indulni akar – írja a Hill.

A „Fox News Sunday” című műsorában új, „Republican Rescue” című könyvének népszerűsítése céljából szerepelt Christie és Bret Baier műsorvezetőnek azt mondta, hogy amíg Trump úgy gondolja, hogy ő a legjobb ember az elnöki posztra, ha nagy esélye van a győzelemre, és családja támogatja, akkor újra kell indulnia.

Baier megkérdezte Christie-t, hogy szerinte Trump valaha is elismeri, hogy a 2020-as választást Biden nyerte.

„Nos, remélem, hogy így lesz, Brett. Nem tudom, hogy elismeri-e, és most már egy éve nem tette, de bízom benne, hogy megteszi és hogy továbblépünk, és nem beszél róla többet. Még ha hivatalosan nem is ismeri el, akkor is abba kell hagynunk a beszélgetést arról, hogy a választást ellopták, amikor, ahogy a könyvben kifejtem, valójában nincs szilárd bizonyíték arra, hogy ellopták volna.”

„Tudod, a választók mindig azt akarják, Brett, hogy a következő választás a jövőről szóljon, ne a múltról” – tette hozzá Christie. „És most van miről beszélni Joe Biden szörnyű kudarcaival, a bűnözéssel, az oktatással, az adókkal és a magas kiadásokkal, Afganisztánnal, más külpolitikai kérdésekkel kapcsolatban, mint például Kína, és ezekről a dolgokról kellene beszélnünk, vagy a programjainkat ismertetnünk.”

Baier megemlítette a közelmúltbeli híreket, melyek szerint Biden elkezdte azt mondani a hozzá közel állóknak, hogy azt tervezi, hogy 2024-ben újraindul a választásokon, és megkérdezte, mit gondol erről a lehetőségről.

„Azt hiszem az elmúlt 10 hónapban mindenki látta Amerikában, hogy egyszerűen nem alkalmas a feladatra. És a kormánya sem alkalmas a feladatra. Az ország egyesítésével kampányoltak, és azt állították, hogy nagyobb hozzáértéssel fognak kormányozni, nos mindkettőben csúfos kudarcot vallottak” – mondta Christie.

Arra a kérdésre, hogy ő maga megfontolná-e, hogy újra induljon az elnökválasztáson, Christie azt mondta, hogy igenlően reagált, de a döntést csak 2022 végén hozza meg.

Fotó: Flickr/Gage Skidmore

Megvolt Biden első orvosi vizsgálata elnökként, a kognitív tesztet kihagyták belőle

Az orvosi vizsgálat szerint Biden továbbra is alkalmas a szolgálatra, és teljes mértékben ellátja minden feladatát, mindenféle felmentés vagy alkalmazkodás nélkül.