Netanjahu: Izrael az Egyesült Államok vazallusállamává vált

„Ezt a kormányt több okból is meg kell buktatni – ezek közül az egyik az iráni kérdés. Ha Izrael fejet hajt az előtt, hogy az Egyesült Államok visszatérjen az iráni atomalkuhoz, később hogy tud majd felszólalni ellene?” – idézi Benjamin Netanjahu volt miniszterelnököt, ellenzéki vezetőt az Arutz7.

„Ezen túlmenően a kormány beleegyezett abba is, hogy nem lepi meg az Egyesült Államokat. Én soha nem ígértem meg, hogy előre tudatom velük mit fogunk lépni. Egyrészről, mert akkor könnyen mondhatják, hogy „megegyeztünk, mit akarsz”, másrészt mert kiszivárogtathatják és egyszer csak erről olvastunk valamelyik újságban.”

„Ez a kormány az amerikaiak vazalluskormánnyá vált, amiért nem harcol a megállapodás ellen, és bejelenti, hogy nem fogja meglepni az Egyesült Államokat”.

Netanjahu hozzátette:

„A második legfontosabb probléma az Iszlám Mozgalom ellenőrzése Izrael és a Negev felett. Amikor Mahmúd ügyvezető miniszterelnök, „a főnök” Jordániába megy, egy palesztin államról beszél, amelynek fővárosa Jeruzsálem – az rémisztő. Áttörést értünk el az Ábrahám-egyezményekkel a palesztinok megkerülésével, és felajánlottuk a „békét a békéért”. Gyenge politikával visszatérítenek bennünket. Ha korábban nem tesszük meg azokat a lépéseket, melyeket megtettünk, Iránnak már rég nukleáris arzenálja volna.”

„Ez az a két probléma, ami zavar: az Iszlám Mozgalom hatalomátvétele és az iráni kérdés gyengesége.”

Az izraeli rendőrség erőforrásainak 90 százalékát köti le az arabok közötti bűnözés

2021 rekordév volt a lefoglalt fegyverek számát tekintve, és rendőrségnek 150 gyilkosságot is sikerült megakadályoznia az arab közösségben.