Trumpista kamionsofőr győzte le New Jersey legnagyobb hatalmú demokrata szenátorát

A republikánus férfi összesen 47 ezer forintnak megfelelő dollárt költött a  választási kampányra, ebben a szórólapok ára és egy fánkozás is benne volt, amit az önkénteseinek fizetett.

Edward Durr, egy egyszerű helyi kamionos gyakorlatilag aprópénzből fizetett kampánnyal sikeresen kiütötte New Jersey egyik legbefolyásosabb demokrata törvényhozóját, Stephen Sweeneyt az állami szenátori székből. A koronavírus alatti, középosztályt és szegényeket sújtó állami különadót, az idősotthonok gondatlan kezelését és az emberek százait tönkretevő lezárásokat kritizáló Durr több mint 2500 szavazattal többet, 32 497 voksot söpört be – írja az Azonnali.

Durrnak összesen 153 dollárba (47 700 forint) került a művelet, ebből 66 dollárért (20 588 forint) a Dunkin Donuts nevű étteremláncnál az összes kampányban segítő önkéntesét meghívta fánkozni, 87 dollárból (28 000 forint) pedig kijött az összes szórólapja kinyomtatása is, másra meg nem költött.

Truck Driver Edward Durr Projected To Defeat New Jersey State Senate President Steve Sweeney

A truck driver who spent little money on his campaign is the projected winner over New Jersey State Senate President Steve Sweeney; CBS2’s Dick Brennan reports.

Ellenfele, Stephen M. Sweeney 2002 óta volt a New Jersey-i állami Szenátus tagja, 2010 között pedig a kormányzó demokrata frakciót is vezette, mint a Szenátus elnöke.

Az állami szenátor hírhedt volt például arról, hogy olyan törvényt is megszavazott az államban 2002-ben, ami egyes állami és önkormányzati ingatlanfejlesztési szerződéseknél lehetőséget nyújtott a munkások sztrájkjának betiltására, 2006-ban pedig két társával együtt megszavazta, hogy az állami alkalmazottak bérét megszorítások keretében 15 százalékkal visszavágják, eddig azonban, 17 éven keresztül mégsem sikerült őt megverni.

Edward Durr három gyermek édesapja, és hat gyermek nagypapája. Saját kampánya szerint sem pénzt sem hatalmat nem kíván mindössze az adókat szeretné csökkenteni New Jerseyben, és egy transzparens kormányzatot szeretne.

A győztes republikánus alkormányzó: nézzenek rám, ez az amerikai álom

A fekete alkormányzó nevetségesnek nevezte azt az állítást miszerint virginiai republikánus győzelem a „fehér felsőbbrendűségnek köszönhető”.