Sorost kritizálta a republikánus politikus, most antiszemitizmussal vádolják

Glenn Youngkin, Virginia állam republikánus kormányzójelöltje azzal vádolta a baloldali zsidó milliárdos Soros Györgyöt, hogy „politikai aktivistákat ültet be” Virginia állam iskolatanácsaiba – írja az Arutz7.

„Ezekért a hibákért és az iskoláinkban jelenleg uralkodó káoszért egyenesen Terry McAuliffe (Virginia volt demokrata kormányzója) felel”

– mondta Youngkin kedd este az észak-virginiai Burke városában tartott nagygyűlésen éljenzések közepette.

„Továbbá a Soros György által támogatott szövetségesei is. Ők azok, akik a liberális progresszív mozgalmat alkotják, politikai ügynököket juttatnak be az iskolarendszerünkbe, iskolai tanácstagoknak álcázva magukat”.

Egyes progresszív zsidó csoportok szerint a baloldali zsidó milliárdos és holokauszttúlélő elleni támadások átcsaphatnak antiszemitizmusba, különösen, ha azzal vádolják, hogy titokban egy szélsőbaloldali program előmozdításán dolgozik.

Soros kapszulája és Pandora szelencéje

Demeter Szilárd bizonyosan felmérte, milyen visszhangot kelt az Origo nevű internetes portálon Sor(o)s címmel megjelent cikke. Pelle János írása.

Elaine Luria, Virginia Beach zsidó demokrata kongresszusi képviselőnője, azt nyilatkozta az esetről, hogy

„Soros Györgyöt árnyék-finanszírozóként beállítani antiszemita összeesküvés-elmélet. Ez egy elfogadhatatlan kijelentés Glenn Youngkintól”.

2018-ban Donald Trump korábbi elnök támogatói is azzal vádolták Sorost, hogy ő támogatja a Mexikóból az Egyesült Államokba tartó migránskaravánt.

Soros 2019-ben pedig azzal került a címlapokra, hogy több, az észak-virginiai demokrata előválasztásokon ügyészi posztért induló progresszív jelöltet támogatott.

Youngkin az országos vitákat játssza ki kampányában azzal, hogy az ígéri, hogy betiltja az iskolában a „kritikai fajelméletet”, korlátozza a transznemű diákok jogait, és véget vet a kötelező maszkviselésnek.

Borítókép: Frank Styles/Flickr

Köves Slomó: Soros Györgyöt Hitlerhez hasonlítani otromba provokáció

Lehet Soros György politikai aktivitásával egyet nem érteni, de személyét Hitlerhez hasonlítani otromba provokáció – írja az EMIH vezető rabbija.