Köves Slomó: Soros Györgyöt Hitlerhez hasonlítani otromba provokáció

Köves Slomó, az EMIH – Magyar Zsidó Szövetség vezető rabbija nyilatkozatot adott ki Demeter Szilárd publicisztikájára válaszul.

„Demeter Szilárd ′eszmefuttatása’ ízléstelen és méltatlan.

Lehet Soros György politikai aktivitásával és üzleti tevékenységével egyet nem érteni és vitatkozni, de személyét Hitlerhez és tevékenységét a gázkamrákhoz hasonlítani nehezen tekinthető többnek otromba provokációnál. A fennálló világrend érvényes konzervatív kritikáját adni nem csak lehetséges, de szükséges is. Konzervatívnak lenni azonban egyebek mellett annyit is tesz, hogy pontosan tisztában vagyunk azokkal a nyelvi keretekkel, melyeknek határait nem lépjük át, nem mossuk el. Nem vulgarizáljuk azt, amit nem lehet vulgarizálni.”

Mint arról lapunk is beszámolt, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója otromba publicisztikát tett közzé az Origo.hu hírportálon, melyben Soros Györgyöt Adolf Hitlerhez, tevékenységét pedig európai zsidók millióinak elgázosításához hasonlította.

Demeter kijelentéseit a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége is közleményben ítélte el: „Európát Soros György gázkamrájának hívni vállalhatatlan minden jóérzésű ember számára.”

Durva kirohanást tett Soros György ellen a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója

Soros György a liberális Führer, Európa az ő gázkamrája – írta Demeter Szilárd az Origo felületére.