Durva kirohanást tett Soros György ellen a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója

Soros György a liberális Führer, Európa az ő gázkamrája – írta Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója az Origo felületére.

Demeter Szilárd, aki nem először tesz otromba holokauszt-hasonlatokat írásaiban, mostani cikkében úgy fogalmaz: „az a helyzet, hogy Soros trónjához most rajtunk keresztül vezet az út. Európa Soros György gázkamrája: a multikulturális nyitott társadalom kapszulájából árad a mérgező gáz, ami az európai életformára halálos, mi, európai nemzetek pedig arra vagyunk ítélve, hogy egymást eltaposva, egymásra mászva próbáljunk az utolsó korty levegőért küzdeni.”

Demeter így folytatja:

„A liberárják most a lengyeleket és a magyarokat akarják kizáratni abból a politikai közösségből, aminek tagjaiként még vannak jogaink. Mi vagyunk az új zsidók. Mindegy, hogy nyitott társadalomnak, vagy jogállamiságnak, vagy szolidaritásnak hívják-e a verbális furkósbotokat – mind a jogfosztás eszközeiként szolgálnak. Amikor kétségbe vonják a magyar választópolgárok akaratát, képességét arra vonatkozóan, hogy megválasszák, hogyan akarnak élni, kit akarnak hatalmon látni, akkor tulajdonképpen azt mondják rólunk, hogy nagy az orrunk, büdösek vagyunk és tetvesek. Alacsonyabb rendű »lényeknek« tartanak. Higgyétek el, gyakorlatilag ezt gondolják egész Közép-Kelet Európáról, minden káeurópai nemzetről.”

„(…) Soros György a liberális Führer. A liberárja hadserege pedig szolgaibb módon isteníti, mint anno Hitlert a sajátjai” – zárja cikkét Demeter.

A teljes cikk itt olvasható.

„Egyeseket a gázkamrába küld” — Mengeléhez hasonlította a Facebookot Demeter Szilárd

A Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója az Origo oldalán vont párhuzamot, miután a Facebook letiltotta posztjait.