Gal Gadot rangos kitüntetést kapott Elle női magazintól

A hollywoodi nők tiszteletére rendezett eseményen Gadot beszélt az igazságtalanságokról és a nők hátrányos megkülönböztetéséről az iparágában, továbbá hogy az erős nőket sokszor dívaként becsmérlik, de ő szerinte csak keményen dolgozó nőkkel találkozik, akik a munka és a család között egyensúlyoznak – írja a Ynet.

Gal Gadot izraeli színésznőt Hollywood legismertebb színésznői mellett tüntették ki a filmiparban dolgozó nők ünnepségén, amelyet a tekintélyes francia Elle szépségmagazin tartott.

Gadot, aki az elmúlt években Hollywood egyik legnagyobb sztárja lett, azt a megtiszteltetést is megkapta, hogy a francia havilap novemberi címlapján ő szerepel majd.

Gadot beszélt a „hollywoodi díva” sztereotípiáról, amellyel szerinte manapság oly sok nőnek kell megküzdenie az iparágban.

„Mindannyian hallottunk már történeteket a hollywoodi díváról, mindannyian, és azt kell mondanom, hogy elég régóta csinálom ezt, és még sosem találkoztam vele”

– mondta.

A CNN szerint Gal Gadot túlságosan izraeli egy egyiptomi királynő filmszerepéhez

Mindehhez nem árt tudni, hogy Kleopátra származását illetően nem egyiptomi, hanem macedón görög volt.

„Úgy érzem, hogy ő egy mitikus lény – mert az összes nő, akivel dolgoztam, a stábtól kezdve a produkciós irodáig, mind a legszorgalmasabb és legalaposabb szakemberek voltak, akik arra koncentráltak, hogy a lehető legjobbat nyújtsák.”

„Ráadásul sok nő számára a forgatás csak a nap első műszakja. Sokan közülünk anyák is, akik gondoskodniuk kell másokról”

– mondta Gadot.

Az eseményen Gadot mellett elismerésben részesült még Rita Moreno, aki jövő decemberben ünnepli 90. születésnapját, Jennifer Hudson, Halle Berry és Judy Comer színésznők is.

Borítókép: Gage Skidmore/Flickr

Gal Gadot dokumentumfilm-sorozatot készít a világ „valódi csodanőiről”

A sorozatban szereplő nők mindegyike erőszak, szegénység, diszkrimináció és elnyomás sújtotta közösségben él.