A CNN szerint Gal Gadot túlságosan izraeli egy egyiptomi királynő filmszerepéhez

A CNN műsorvezetője, Dr. Abdul El-Sayed egyáltalán nem örült annak a hírnek, hogy a „Wonder Woman” sztárja, Gal Gadot kapja Kleopátra szerepét egy most készülő nagyszabású hollywood-i filmben. A műsorvezető Twitteren oldalán azt kérdezi, miért játszik egy izraeli nő „egyiptomi királynőt” – számol be a Daily Wire.

Amint tegnap a Neokohn is elújságolta, Gal Gadot kapta Kleopátra szerepét annak ellenére, hogy korábban kétségek merültek fel, hogy egyáltalán eljátszhatja-e egy fehér színésznő az ókori egyiptomi uralkodónő szerepét.

Míg El-Sayed azon háborog, hogy miért nem egy egyiptomi színésznőt kértek fel Kleopátra alakítására, mások örülnek annak, hogy Gadot, egy izraeli színésznő játssza az egyiptomi királynőt, aki büszke arra, hogy két évet töltött az izraeli hadseregben.

Mindeközben persze nem árt tudni, hogy Kleopátra valójában etnikai tekintetben nem volt egyiptomi; származását tekintve macedón görög volt.

Dr. Abdul El-Sayed on Twitter: „So…there were no Egyptian women to play, um, an *Egyptian* queen? https://t.co/RBFv55He8d / Twitter”

So…there were no Egyptian women to play, um, an *Egyptian* queen? https://t.co/RBFv55He8d

Sameera Khan újságíró szerint Izrael „ellopja az arab földet, és te (Gadot) ellopod a filmszerepeiket”, és azzal ostorozza a színésznőt, hogy „”túlságosan izraeli kinézete van.”

“Melyik hollywoodi idiótának jutott eszébe egy izraeli színésznőre bízni Kleopátra szerepét, ráadásul egy ennyire izraeli kinézetűre és nem pedig egy egyiptomi színésznőre, mint például Nadine Njeim?”

— írta Khan.

“Szégyelld magad Gal Gadot. Az országod ellopja az arab földet, te pedig ellopsz egy arab szerepet.”

samirah on Twitter: „Which Hollywood dumbass thought it would be a good idea to cast an Israeli actress as Cleopatra (a very bland looking one) instead of a stunning Arab actress like Nadine Njeim?And shame on you, Gal Gadot. Your country steals Arab land & you’re stealing their movie roles… smh. https://t.co/GY5tYEcl4K pic.twitter.com/JcrnM1RUQq / Twitter”

Which Hollywood dumbass thought it would be a good idea to cast an Israeli actress as Cleopatra (a very bland looking one) instead of a stunning Arab actress like Nadine Njeim?And shame on you, Gal Gadot. Your country steals Arab land & you’re stealing their movie roles… smh. https://t.co/GY5tYEcl4K pic.twitter.com/JcrnM1RUQq

“Kleopátra részben görög, részben pedig berber volt. Ennyit biztosan tudunk. A többiről a tudósók közt régóta vita folyik.”

Steven Salaita, író és közéleti szereplő is nehezteli, hogy Gadot izraeli, és azzal vádolta Gadot-ot, hogy büszkén szolgálta „a gyarmati hadsereget, amely elhíresült civilek megrontásáról és meggyilkolásáról”, hozzátéve, hogy ő „felelős a háborús bűnökben való részvételért és az azokat elkövető hadsereg szerecsen mosdatásáért. ”

„Bármit is gondoljon az ember arról, hogy most megkapta Kleopátra szerepét, soha ne felejtse el, hogy Gal Gadot büszkén szolgált (és továbbra is támogatja) a gyarmati hadsereget, amely hírhedt civilek megrontásáért és meggyilkolásáért ”

— írta Salaita Twitter üzenetében.

„Nemcsak a háborús bűnökben való részvételért és az őket elkövető hadsereg szerecsen mosdatásáért felelős; vagyonát is le kellene foglalni és elosztani a palesztin menekülteknek. ”

„Azok számára, akik azzal védekeznek, hogy „de hisz a katonai szolgálat kötelező”: Amikor a„ szolgálat „jól ismert következménye a földlopás, az emberiség elleni bűnök, a faji egyenlőtlenség, a rombolás, a gyilkosság és az otthonok lerombolása, akkor k.rvára meg kell találni annak a módját, hogy az ember ne szolgáljon. Pont.”

— tette hozzá.

„Gadot azonban nem csak, hogy örömmel szolgált, de a hadsereg propagandájában is részt vett például a Maxim magazin dupla oldalas cikkében méltatta  „Az izraeli hadsereg női katonáit”  2014-ben is támogatta az izraeli hadsereget, amikor az több száz gyilkosságot követett el Gázában. ”

2014-ben Gadot jó kívánságokat küldött izraeli polgártársainak, és köszönetet mondott „minden fiúnak és lánynak, akik életüket kockáztatva védik hazámat a Hamász által elkövetett rémtettek ellen”.

„Szeretetemet és imáimat küldöm izraeli polgártársaimnak. Különösen azoknak a fiúknak és lányoknak, akik életüket kockáztatva védik hazámat a Hamász által elkövetett szörnyűséges cselekedetek ellen, akik gyáván nők és gyermekek mögé rejtőznek … Legyőzünk őket!!! Sábát sálom! #weareright # freegazafromhamas # stopterror # coexistance #loveidf. „

– szól Gadot akkori Facebook üzenete.

Gal Gadot kapta Kleopátra szerepét az egyiptomi uralkodóról szóló legújabb filmben

Pedig korábban kétségek is felmerültek, hogy Kleopátrát vajon eljátszhatja-e egy fehér színésznő.