Gal Gadot kapta Kleopátra szerepét az egyiptomi uralkodóról szóló legújabb filmben

Pedig korábban kétségek is felmerültek, hogy Kleopátrát vajon eljátszhatja-e egy fehér színésznő.

Gal Gadot kapta Kleopátra szerepét a Paramount új produkciójában, amely az ókori egyiptomi uralkodóról szól.

A Jewish Telegraphic Agency értesülése szerint az Universal mellett a Warner Bros, a Netflix és az Apple is versenybe szállt a film jogáért.

A hollywoodi film rendezője Patty Jenkins, a forgatókönyvet Laeta Kalogridis írta. A történelmi életrajzi eposz ötlete a Deadline.com értesülése szerint Gal Gadottól származik.

Az izraeli származású színésznőt sokan a Wonder Woman című képregényfilmből ismerik, amelynek rendezője ugyancsak Jenkins. A film folytatása, a Wonder Woman 1984 várhatóan karácsonykor lesz látható a magyar mozikban.

Forbes-lista: Gal Gadot 2020 harmadik legjobban kereső színésznője

Az izraeli Wonder Womant csak Angelina Jolie és Sofia Vergara tudta megelőzni.

Kleopátra szerepét korábban mások mellett Claudette Colbert, Vivien Leigh és Elizabeth Taylor is eljátszotta, de most kétségek merültek fel, hogy az egyiptomi uralkodót eljátszhatja-e vajon egy fehér színésznő — például Gadot.

A Nílus királynője néven is ismert Kleopátra az ókori Egyiptom utolsó és egyik legismertebb uralkodója volt, de nem volt egyiptomi származású. A makedón-görög Ptolemaida-dinasztia leszármazottja volt. A dinasztia alapítója Nagy Sándor egyik hadvezére, I. Ptolemaiosz Szótér volt, aki a makedón király halála után foglalta el Egyiptom trónját.

Az utolsó fáraóként ismert Kleopátra, aki számos nyelven, köztük egyiptomi nyelven is beszélt, 17 évesen lett Egyiptom uralkodója, és férje, a római hadvezér Marcus Antonius halála után Kr. e. 30-ban önkezével vetett véget életének. (MTI)