Jon Stewart szerint Trump nyeri 2024-ben a választást

Jon Stewart egy a The New Yorkernek adott interjújában kiemelte, hogy Trump remekül érzi hogyan kell televíziós narratívát írni.

Jon Stewart komikus és a The Daily Show korábbi műsorvezetője nemrég úgy fogalmazott, Donald Trump korábbi amerikai elnöknek „igazán jó esélye van” arra, hogy megnyerje a 2024-es elnökválasztást — számolt be róla a HuffPost alapján a The Jerusalem Post. A The New Yorker című lapban David Remnicknek adott interjújában a televíziós személyiség kijelentette, hogy Trump „remekül érti, hogyan kell televíziós narratívát formálni”, utalva a január 6-i capitoliumi zavargásra, melyre ő mint „televíziós különlegesség” tekint. Szerinte erre akkor minden médium odafigyelt.

Stewart hozzátette, hogy Trump támogatottságának magas aránya is azt bizonyítja, hogy az üzletember ellenáll a politikai nyomásnak.

A 2016-os Trump-kampánnyal kapcsolatban a komikus kijelentette, hogy „nagyon kevés ember hibázhat ennyit, de folytathatja a sikert”.

Az egykori műsorvezető azt is kiemelte, hogy a 2020-as zavargás, illetve a volt elnök kísérlete a választási eredmények megfordítására mind azt bizonyítja, hogy az amerikai demokrácia törékeny. Stewart szerint a republikánusok nyíltan megpróbálták lecserélni a választási megfigyelőket és velük szimpatizáló ideológusokra cserélni őket.

Jon Stewart azt is kiemelte, hogy szerinte Trump 2024-es kampányának közepében a volt elnök szerint „elcsalt 2020-as választás” fog állni.

Síita párt nyerte az iraki választásokat

A Muktada asz-Szadr síita befolyásos hitszónok vezette asz-Szajrún nevű pártszövetség végzett első helyen az első eredmények feldolgozása alapján a vasárnapi iraki előrehozott parlamenti választásokon — tudatta a pártszövetség szóvivője.