Trump védőügyvédje lett az Amerikai Cionista Szervezet elnöke

Az Amerikai Cionista Szervezet megválasztotta országos elnökévé David Schoen, zsidó ügyvédet, akinek ortodox vallásgyakorlata a média figyelmét is felkeltette, amikor Donald Trump, volt elnököt védte Trump második impeachment perében — írja a JTA.

Schoen, az Atlantában élő alkotmányjogász évek óta tagja a ZOA elnökségének, és képviselte a szervezetet, egy esetben a ZOA azon erőfeszítéseit vezette, hogy a Palesztin Felszabadítási Szervezetet jogilag felelősségre vonják a nevében elkövetett terrortámadásokért.

Országos szinten akkor vált ismertté, amikor Trumpot képviselte, miután a képviselőház vádat emelt a volt elnök ellen a január 6-i fővárosi lázadás szítása vádjával. A szenátus felmentette Trumpot.

Schoen többször eltakarta a fejét a kezével, mielőtt Trump szenátusi tárgyalása során beszéd közben vizet ivott, ami megfigyelőket arra engedett következtetni, hogy áldást mondott. A tárgyalásról is távol maradt, amikor a Sábát közeledett.

Le a kalappal David Schoen előtt!

Nagy nyilvánosságot kapott, hogy az ortodox ügyvéd kezével takarta le fejét, mielőtt vizet ivott a Szenátusban. Pedig jól tette! Megyeri A. Jonatán írása.

Schoen, aki általában kipát szokott viselni, azt mondta, hogy a tárgyaláson elmondott beszéde közben azért nem viselt fejfedőt, mert úgy gondolta, hogy „kínosan” nézne ki.

Trump nem Schoen első nagy horderejű ügye volt. Ő képviselte volna Jeffrey Epsteint szexkereskedelem vádjában, mielőtt a pénzembert holtan találták a börtönben, állítólag öngyilkosság miatt.

A ZOA vasárnapi közgyűlésén a tagság újraválasztotta Morton Kleint, a szervezet eddigi ügyvezetőjét, aki a szervezet szakmai irányítását látja el.

Trump új ügyvédje szerint Jeffrey Epstein nem lett öngyilkos

A volt elnököt a második impeachment-tárgyalás során David Schoen atlantai ortodox zsidó fogja képviselni.