Az olasz drótkötélpálya-baleset egyetlen túlélőjét „elrabolta” a nagyapja és Izraelbe vitte

Eitan Birant, az izraeli kisfiút, aki a májusban Olaszországban történt kötélpálya-baleset egyetlen túlélője volt, állítólag szombaton elrabolta a nagyapja, és visszavitte Izraelbe – írja a The Jerusalem Post.

Eitan apai nagyapja, Shmulik Peleg állítólag egy rövid látogatásra jött  hozzá, és úgy volt, hogy este fél hétkor visszaadja a családjának, de ezt nem tette meg, megszakított velük minden kapcsolatot, azon túl, hogy küldött egy SMS-t, amelyben az állt, hogy „Eitan hazajött”

– írja a La Republica olasz hírportál.

Állítólag az emberrablás célja az volt, hogy a fiút Izraelbe szállítsák, megsértve ezzel mind a gyámjai akaratát, mind az olasz törvényeket – számolt be az N12 a Chábád olaszországi sáláchjára, Amos Dorra hivatkozva, aki a család közeli barátja.

Az izraeli külügyminisztérium közölte, hogy „ellenőrzi az információt”, de a fiú azóta már megérkezett Izraelbe – magyarázta Milo Hasbani, a milánói zsidó közösség vezetője a La Republica olasz hírügynökségnek.

A fiú családjának izraeli ügyvédje később megerősítette, hogy a család visszahozta a fiút Izraelbe, a barátok pedig megerősítették, hogy a család birtokában van Eitan útlevele annak ellenére, hogy a bíró elrendelte, hogy adják vissza azt a törvényes gyámoknak Olaszországban – áll a jelentésben.

A nagynénje feljelentést tett a rendőrségen, amelyben emberrablással vádolja a nagyapát – számolt be a La Republica.

Az ötéves Biran az incidensben elvesztette szüleit, testvérét és dédszüleit. A baleset után kezdetben kritikus állapotban volt, mielőtt stabilizálták az állapotát, és végül júniusban kiengedték a kórházból. Állítólag súlyos pszichológiai traumát szenvedett az eset miatt.

Kinyitotta a szemét az az 5 éves izraeli kisfiú, aki túlélte a drótkötélpályás balesetet

Eitan Biran, az egyetlen túlélő családtag. Állapota javul.

A fiút apai nagynénje, Aya néni gondozásába adták, aki férjével és két lányával Paviában él. A Milánótól 35 km-re délre fekvő Pavia híres egyeteméről, amely sok izraelit vonz.

Az olaszországi és az izraeli család között azonban harc dúlt a most hatéves Eitan felügyeleti jogáért.  Még augusztus közepén Eitan izraeli családja azzal vádolta Ayát és az olasz rokonokat, hogy elrabolták őt. Anyai nagynénje, Gali Peleg vissza akarta vinni őt Izraelbe, mondván, attól tart, hogy zsidó identitása Olaszországban elenyészik – jelentette a Ynet a The Times című brit lapra hivatkozva.

Peleg azt állította, hogy Eitan nem tartozik az olasz családhoz, „amely nem ismeri őt, és korábban semmilyen módon nem állt hozzá közel”, és azt mondta, hogy túszként tartják fogva – írja az ANSA.

A beszámoló szerint Peleg azzal vádolta Ayát, hogy néhány rövid időszakon kívül nem engedi, hogy az izraeli rokonok láthassák Eitant, és azt állította, hogy nem bánnak vele jól, bár Aya tagadta ezeket az állításokat.

Biran nagynénje, Gali Peleg vasárnap egy 103FM-nek adott interjúban cáfolta az emberrablásról szóló híreket, kijelentve, hogy „nem raboltuk el Eitant, és nem vagyunk hajlandóak ezt a szót használni”.

A La Stampa olasz napilap múlt havi beszámolója szerint Eitan a l’istituto delle Canossiane nevű, apácák által vezetett katolikus iskolába iratkozott volna be Fábián városában, ahová unokatestvérei is járnak, és ahol hétfőn kezdte volna meg első napját az első osztályban.

Videó jelent meg a tragikus olaszországi felvonó katasztrófáról

A felvételen látszik, amint a felvonó felfelé halad, megáll, leválik a vonókábelről, amelyhez csatlakozik, majd egyre gyorsulva száguld lefelé, mielőtt teljesen leszakadna a drótkötélről, végül a mélybe zuhan. Csak erős idegzetűeknek!