Kinyitotta a szemét az az 5 éves izraeli kisfiú, aki túlélte a drótkötélpályás balesetet

Egy ötéves izraeli kisfiú, aki szerdán egyedüli túlélője volt egy olasz drótkötélpálya-balesetnek, először nyitotta ki a szemét a baleset óta, amelyben szülei, testvére és dédszülei meghaltak — írja a Times of Israel.

A torinói Regina Margherita kórház egyik tisztviselője, ahol a kisfiút kezelik, azt mondta, hogy Biran, akit nyugtatókon és lélegeztetőgépen tartottak, az olasz média beszámolói szerint rövid időre kinyitotta a szemét.

A kórházi tisztviselő szerint „nagyon kényes stádiumban” volt.

Állítólag nagynénje, egy Olaszországban élő orvos volt az ágya mellett, amikor magához tért. Biran több csonttörést szenvedett a balesetben, de az orvosok megállapították, hogy idegrendszeri károsodást nem szenvedett. Az állapotának javulásával fokozatosan csökkentik a nyugtatókat.

Az izraeli média arról számolt be, hogy egy helyi pszichiátert bíztak meg azzal, hogy közölje a gyerekkel családja elvesztésének hírét.

A balesetben meghalt Biran család öt tagjának holtteste szerda este érkezett meg Izraelbe, hogy eltemessék őket – közölte Dror Eydar, Izrael olaszországi nagykövete.

Az észak-olaszországi kötélpálya-baleset miatt három embert tartóztattak le, köztük a helyszínt üzemeltető Mottarone kötélpálya-társaság tulajdonosát és vezetőjét. Luigi Nerinit a cég vezető mérnökével és a szerviz operatív vezetőjével együtt letartóztatták az olasz média szerint.

A tragédiában 14 ember vesztette életét, köztük a Biran család öt tagja. Eitant, aki családjával Olaszországban tartózkodott, a jelek szerint apja ölelése mentette meg, aki meghalt, amikor a kabin a földre zuhant – közölte hétfőn egy kórházi szóvivő.

Olasz szakszervezetek szabotáltak egy izraeli fegyverszállítmányt

Az érintett hajózási társaság kedden elállt attól, hogy a szállítmányt továbbítsa egy izraeli kikötőbe.