A demokraták Trump impeachmentjével hasonló sorsra ítélték Bident

Ha egy telefonhívás okot adhat egy elnök eltávolításának megkezdésére, akkor igen érdekes idők jöhetnek Washingtonban- írja Stephen L. Miller a Spectator magazinban. 

Joe Biden hivatalosan is az áldozata azoknak az új szabályoknak, amikkel mostantól minden demokrata elnöknek szembe kell néznie. Ezt pedig a pártjának köszönheti, akik lelkesen impeachment eljárást indítottak Donald Trump ellen a 2020-as választások előtt – kezdi Miller.

Ezek az új szabályok nem fognak tetszeni sem Bidennek, sem pedig a demokratáknak, mikor a republikánusok nagy valószínűséggel többségbe kerülnek a Képviselőházban a 2022-es időközi választásokon.

Trump első impeachment eljárása egy híváshoz volt köthető. Az amerikai elnök az ukrán elnökkel beszélt telefonon, amely során Trump quid pro quo hozzákötötte az amerikai segélyt ahhoz, hogy Zelenszkij nyomozzon Biden fiának piszkos ügyeiről. Ez a demokraták szerint elég indok volt arra, hogy megkezdődjön az impeachment eljárás.

Az eljárást az alkotmányba eredetileg azért került bele, hogy a legsúlyosabb esetben, legyen mód eltávolítani az elnököt, azonban a demokraták miatt a jövőben bármelyik elnök ellen fel lehet használni. Miller szerint nem is biztos, hogy olyan sokáig kell várni erre.

A Reuters múlthéten nyilvánosságra hozott egy telefonbeszélgetést amelyben Biden az afgán Ashraf Gáni elnökkel beszélt, és azt sürgette, hogy Gáni változtassa meg a retorikáját és védekezzenek, vagy az USA nem ad légitámogatást.

Biden természetesen nem Nikki Haley-ről vagy Ron DeSantisról gyűjtött információkat – jegyzi meg Miller. Azonban ha figyelembe vesszük a Trump elleni eljárást, akkor a demokrata elnöknél ugyanúgy felmerülhet a kötelezettségszegési eljárás.

Az elnök nyilvánvalóan a katonai segítséget Gáni retorikájának a megváltoztatásához kötötte. Miller szerint a hívás arra is bizonyíték, hogy Biden tudta, hogy nem fogják tudni az afgánok tartani a vonalat. Az Egyesült Államok kivonta a légierejét is, valamint azokat, akik az afgán légierőt segítették, ezzel gyakorlatilag biztosítva, hogy a tálibok ellenállás nélkül foglalják el az országot. Ez aztán a katasztrofális kabuli helyzethez vezetett, ahol az afgánok amerikai gépekre kapaszkodtak és 13 amerikai katona meghalt egy terrortámadásban – sorolja Miller.

A nemzetközi segélyt és egy elnöki szívességet kötött össze Trump is, és ezért a demokraták impeachment eljárást indítottak ellene. Tehát akkor Biden tette is ehhez kell, hogy vezessen, akkor is, ha a republikánus szenátusi ellenzék vezetője Mitch McConnell elhessegette a dolgot.

A demokraták csak azt fogják learatni, amit ők vetettek – írja a szerző.

Ha Biden ellen impeachment eljárás indul a hívás vagy inkább a 13 katona halála miatt, akkor a pártja és a médiában levő szövetségeseik biztosan politikai hisztinek fogják nevezni. Azonban azt nem mondhatják majd el, hogy ne lettek volna figyelmeztetve – zárja Stephen L. Miller.

Ezt a cikket szerkesztőségünk az ünnep beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Ben Shapiro: Kezdődhet az impeachment eljárás Biden ellen

“ Semmi nem volt ebből elkerülhetetlen. Semmi nem volt ebből tervszerű. Biden elnök a felelős mindezért.”