Trump legyőzné Bident, ha ma lenne az elnökválasztás

Az 1 200 regisztrált szavazó megkérdezésével készült országos felmérés szerint Trump megelőzné Bident. Az augusztus 30. és szeptember 1. között végzett, 2024-es hipotetikus választási felmérésben az amerikai választók 47 százaléka Trumpot favorizálta, míg Biden 46 százalékos arányban részesült a tervezett visszavágóban – állapította meg az Emerson College közvélemény-kutatása, aimről a The Blaze számolt be.

A felmérés szerint a többi 2024-es GOP-elnöki csúcsjelölt sokkal rosszabbul teljesítene, mint Trump. Egy Biden és Ron DeSantis, floridai kormányzó közötti hipotetikus összecsapáson a jelenlegi elnök a szavazatok 48%-át kapta, szemben a republikánus kormányzó 36%-ával. A felmérés szerint Mitt Romney szenátor (R-Utah) a javasolt megmérettetésben összezuhanna Biden ellen, mindössze 23%-ot gyűjtene, míg Biden 42%-ot kapna.

Ők lehetnek a republikánusok elnökjelöltjei 2024-ben

Áttekintettük, kiket is emlegetnek a Republikánus Párt lehetséges 2024-es elnökjelöltjeiként, illetve feltesszük a kérdést, ezek a jelöltek hogyan is viszonyulnak a mostani elnök örökségéhez.