Trump a zsidó szavazókra panaszkodott egy vallási vezetőkkel folytatott beszélgetése során

A Religion News Service beszámolója szerint Donald Trump új „Nemzeti Hittani Tanácsadó Testületének” elindítása rázósra sikeredett, miután vallási vezetőknek panaszkodott arról, hogy a zsidó szavazók nem értékelik, amit négyéves hivatali ideje alatt értük tett – írja a Salon.

Trump és régi tanácsadója, Paula White egy konferenciahíváson beszélt a tagokhoz – arról, hogy az egy cikluson át hivatalban lévő elnök 2024-ben újra indulhat, amennyiben elég hívő embert tud maga köré gyűjteni, hogy támogassa őt.

Jack Jenkins szerint „Trump hipotetikus jövőbeli forgatókönyvekre utalt, miközben megismételte azt a széles körben cáfolt állítást, miszerint a 2020-as választást elcsalták”. A katolikus szavazatokról beszélve elismerte, hogy négyéves hivatalban töltött ideje alatt sokat elveszített közölük”.

„Kicsit meglepett, hogy nem teljesítettünk jobban a katolikus szavazatokkal”

– mondta Trump a hallgatóságnak.

„Azt hiszem, a szavazatok körülbelül 50 százalékát kaptuk. Pedig sokat tettünk a katolikus szavazatokért. Szóval beszélnünk kell velük. Találkoznunk kell a katolikusokkal”.

Jenkins megjegyzi, hogy Trumpot keményen sújtotta a katolikusok disszidálása a rozsdaövezeti államokban, rámutatva: „Trump előnye 2016 és 2020 között 64%-ról 57%-ra csökkent, míg Biden 42%-ot szerzett – ez 11%-os javulást jelent Clintonhoz képest 2016-ban”.

A volt elnök kevésbé volt elégedett a zsidó szavazókkal, arra panaszkodva, hogy „Izraelnek soha nem volt jobb barátja”.

A volt elnök csalódottságát fejezte ki a zsidó szavazók támogatásának hiánya miatt, annak ellenére, hogy kormánya támogatta Izraelt:

„Nézzék, mit tettem a jeruzsálemi nagykövetséggel és sok más dologgal … Izraelnek soha nem volt jobb barátja, és mégis a szavazatok 25%-át kaptam. Szerintem össze kell fogniuk. Kicsit nagyobb egységre van szükség a vallási csoportokkal, amelyek mindegyike képviselteti magát itt”

– mondta Trump.

Trump: Az amerikai zsidók nem szeretik eléggé Izraelt

„Megoldottam a (Golán) fennsíkot, Jeruzsálemet és Iránt. Úgy tudom a zsidó szavazatok csak 25%-t kaptam. Ennek semmi értelme.”