Bekopogtatott az FBI egy 71 éves nőhöz, mert részt vett a januári Trump felvonuláson

Az idős hölgy ott volt a január 6-ai Trump rendezvényen, de ahogy a tömeg nagy része ő is hazament az elnök beszéde után. Ennek ellenére az FBI fontosnak tartotta, hogy emiatt felkeressék a lakásán. 

A 71 esztendős Linda Menk, Coweta megye iskolai igazgatóságának a tagja, és egy kis vidéki közösségben él 40 mérföldre Atlanta városától. A hölgy beszámolója szerint nemrég felkereste őt az otthonában két FBI ügynök – számolt be a Federalist.

„Nem volt ünnepi hangulat, de mindenki barátságos volt” – mesélte a hölgy, aki a tömeg széléről figyelte a beszédeket.

Menk néhány óra után visszament a szállodájába, a társaságából nem mindenki tért vissza a szállodába. A hölgy a Federalistnek elmondta, hogy hazafelé a kocsiban fel voltak háborodva, hogy a felvonulás résztvevőit összemossák azokkal, akik megrohanták a Kongresszus épületét.

A helyi BLM aktivisták követelték, hogy Menk a felvonuláson való részvétele miatt mondjon le az iskolaigazgatósági tagságáról. Menk ugyanis nyíltan vállalta a részvételét Facebook oldalán és posztot is írt arról, hogy semmi közük az ostromhoz.

A BLM aktivisták felhívták az FBI-t, és néhány nappal később a titkosszolgálat ügynökei megjelentek a hölgy házánál. Mivel az ügynökök gyanúsnak tűntek, és nem voltak hajlandóak megmutatni az igazolványukat, a hölgy felhívta az ügyvédjét, aki azt tanácsolta, kérjen új időpontot az ügynököktől. Később Menk megjelent az FBI helyi irodájában, ahol elmondása szerint korrektek voltak az ügynökök.

Ehhez hasonló ügyek tucatjai történtek az elmúlt hónapokban, az amerikai titkosszolgálatok ugyanis kiemelten kezelik a január 6-ai eseményekhez kötődő embereket.

Amerika új politikai foglyai

A Biden-kormány az előzetes letartóztatás fegyverével csap le Trump híveire, gondolatbűnökért üldözve őket – írja Lee Smith a Tablet zsidó magazin oldalán.