Le akart járatni egy demokrata politikus által zaklatott nőt a #metoo egyik szervezetének alapítója

A nők elleni zaklatás ellen kampányoló csoport alapítója összedolgozott Andrew Cuomo asszisztenseivel, hogy rágalmazó kampányt indítsanak az ellen a nő ellen, aki zaklatással vádolta meg a demokrata politikust. 

A Time’s Up szervezet alapítója Roberta Kaplan tanácsadóként segítette a kormányzó segédeit, akik egy nőt lejárató cikken dolgoztak. Ez a nő azonban pont Cuomo-t vádolta meg – számolt be a Washington Free Beacon.

A szervezet számára kellemetlen részlet New York főügyészének néhány nappal ezelőtt nyilvánosságra hozott beszámolójából derült ki.

A demokrata párt egyik legnépszerűbb politikusát Andrew Cuomót több nő vádolta meg szexuális zaklatással. Többek között Joe Biden is lemondásra szólította fel a politikust.

A főügyész beszámolója szerint a Time’s Up vezetői zöld lámpát adtak a cikknek, amely Lindsey Boylant Cuomo vádlóját, és korábbi tanácsadóját járatta volna le.

A leleplezés kínos helyzetbe hozhatja a szervezetet, amely hatalmas összegeket gyűjtött azért, hogy a munkahelyi zaklatás ellen kampányoljon. A mozgalom hatására sztárok százai viselték a szervezet kitűzőjét a vörös szőnyegen.

A New Yorki főügyész 11 nőt talált, akik különböző súlyosságú zaklatásokkal vádolták meg Andrew Cuomót, aki korábban több metoo rendezvényen felszólalt.

A Time’s Up vezetői segítettek Cuomonak megfogalmazni egy Boylan ellen cikket, amely végül nem került nyomtatásba, azonban kérdéseket vet fel a szervezet hitelességével kapcsolatban.

Legalább 11 nőt zaklatott New York állam baloldali kormányzója

Andrew Cuomo tagadta a vétkeket. „Soha senkit nem érintettem illetlenül” – mondta a demokrata.