Támogatásáról biztosította Izraelt az országba látogató 40 francia parlamenti képviselő

Az Izraelbe látogató francia képviselők szerint Franciaország Izraelről alkotott véleménye lassan, de változik, főként az iráni atomprogrammal és a Teherán által terroristáknak nyújtott támogatásokkal kapcsolatos aggodalmak miatt – írja a The Times of Israel.

„Lehet, hogy néha nem értünk egyet a módszerekkel kapcsolatosan, de együtt állunk ki az iráni nukleáris fenyegetés és Teherán destabilizáló szerepével szemben, mindenekelőtt Libanonban, Szíriában és Irakban”

– nyilatkozta Eric Danon, Franciaország izraeli nagykövete.

„Amivel nekünk, politikusoknak és francia állampolgároknak is foglalkoznunk kell, az az, hogy a zsidók a francia társadalom középpontjában állnak. Ha elveszítjük a francia társadalomnak ezt a részét, a zsidó közösséget és zsidó történelmet, akkor elveszítjük a francia történelem egy részét is. Elveszítjük annak egy részét, ami Franciaországot megteremtette”

– ezt már Pierre Henri Dumont, a Nemzetgyűlés külügyi bizottságának egyik tagja mondta.

Dumont szerint a francia parlamentnek szigorítania kellene a gyűlölet-bűncselekményekre vonatkozó jogszabályokat, és biztosítani kellene, hogy az iskolákban tanítsák a francia zsidó történelmet.

Netanjahu és Áskenázi is lecsapott a francia külügyminiszterre, amiért az „izraeli apartheidre” figyelmeztetett

Miután a francia diplomácia vezetője azzal vádaskodott, hogy Izrael apartheid-országgá válhat, ha nem születik kétállami megoldás.