Állítólag Trump nem örült, hogy Netanjahu gratulált Bidennek

Michael Wolff újságíró új könyve, amelyből a Forward közölt részleteket, azt állítja, hogy Donald Trump amerikai volt elnök nehezményezte, hogy Benjamin Netanjahu akkori miniszterelnök gratulált Joe Bidennek a választási győzelemhez – írja az Arutz7.

„Tanácsadói megdöbbentek, mivel számítottak ugyan dühkitörésre, de azon meglepődtek, hogy Trump haragjának célpontja éppen Netanjahu lett” – írja Wolff a Trump elnökségéről szóló harmadik könyvében. A „Földcsuszamlás: A Trump elnökségének utolsó napjai” című könyv egy példányát a The Forward szerezte meg.

Wolff szerint Trump elmondta tanácsadóinak, hogy

Netanjahu azelőtt gratulált Bidennek hogy megszáradhatott volna a tinta a beiktatásáról szóló dokumentumon, és „végső árulás”.

„Mint minden Trump-reakcióban, itt is sokféle sérelmet lehet felfedezni” – írja Wolff a július 13-án megjelenő könyvben.

„Trump meggyőződése, hogy egymaga többet tett Izraelért, mint bármelyik amerikai elnök együttvéve, és hogy Netanjahu ezért tartozik neki. És most elárulta.”

Wolff a The Forward szerint a könyvben azt is írja, hogy Trump a 2020-as választásokon kapott zsidó támogatás hiányára is panaszkodott.

Trump: Az amerikai zsidók nem szeretik eléggé Izraelt

„Megoldottam a (Golán) fennsíkot, Jeruzsálemet és Iránt. Úgy tudom a zsidó szavazatok csak 25%-t kaptam. Ennek semmi értelme.”