Bíró László lett a Jobbik jelöltje a szerencsi előválasztáson

A korrupciós ügyekbe keveredett jelölt egyszer már kikapott közös jelöltként.

Ismételten Bíró Lászlót indítja a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os számú, Szerencs térségi választókerületében. A hírt Jakab Péter, a párt elnöke és miniszterelnök-jelöltje jelentette be a közösségi oldalán – írja a Mandiner.

Bíró László már 2020 őszén is megmérette magát az ellenzék közös jelöltjeként az időközi szerencsi országgyűlési képviselő-választáson, amit Koncz Ferenc halála miatt kellett kiírni. Akkor 1700 szavazattal alulmaradt a vele szemben induló fideszes Koncz Zsófiával szemben.

A jobbikos jelölt vereségéhez nagyban hozzájárulhatott a botrányoktól nem mentes előélete. A Neokohn is beszámolt régebbi rasszista és antiszemita bejegyzéseiről,

amelyekben – többek között – a fővárost „Judapestnek”, az odaérkező izraeli turistákat pedig „tetűcsúzdásoknak” nevezte.

A választási vereségét követően azonban nem értek véget Bíró botrányai – emlékeztet a Mandiner. A választásokat követően Hadházy Ákos fedett fel olyan információkat, amelyek szerint a képviselőjelölt korrupciós ügyekbe keveredhetett. Az ügyben a NAV is nyomozást indított.

„Zsidó uzsora-banktőke, tetűcsúszda, Judapest” – eléggé rasszistának tűnik az ellenzék közös jelöltje

A Magyar Nemzet szerint antiszemita kijelentéseket tett a jobbikos Bíró László, akit Setét Jenő cigányellenes kijelentésekkel is vádol. Az ellenzék közös szerencsi jelöltje eddig csak Setét állítását tagadta.