Wilders: Elnézést kérek emiatt a hasznos idióta Rutte miatt

Rutte holland miniszterelnök a napokban azt nyilatkozta, hogy Magyarországnak ki kellene lépnie az EU-ból a pedofil-törvény miatt, mivel szerinte az sérti az európai értékeket. 

„Elnézést kérek emiatt a #Rutte hasznos idióta miatt. Ne feledje, hogy nem a holland emberek nevében beszél. Hazudott a parlamentnek, nagy botrányokba keveredett saját népe ellen, és felelős a tömeges iszlám bevándorlásért, amely az LMBTI-emberek elleni erőszakhoz vezet. Ne foglalkozz vele” – írta Geert Wilders Facebookon Varga Judit egy posztjára reagálva – olvasható a Mandineren. 

Mark Rutte korábban azt mondta, hogy az új, sok vitát kiváltó szabályozás miatt Magyarországgal szemben megfogalmazott „széles körű és heves bírálat” volt ez idáig a legerőteljesebb fellépés uniós vezetővel szemben, amelyet az elmúlt évtizedben tartott csúcstalálkozókon látott. Rutte azt is mondta, hogy „Magyarországot térdre kell kényszeríteni”.

Angela Merkel helyteleníti az iskolai szexuális felvilágosítással kapcsolatos magyar törvényt

„Nem fér össze a politikáról alkotott elképzelésemmel, hogy az azonos nemű párok bejegyzett élettársi kapcsolatát ugyan engedélyezik, de korlátozzák a felvilágosítást róla” – szögezte le a német kancellár.