Obama volt tanácsadója az Izraelben bevált receptet javasolja Orbán megbuktatására

Ben Rhodes Twitter-oldalán kommentálta az izraeli belpolitika részleteit, amikor a magyar miniszterelnök megbuktatásának lehetőségét ecsetelte.

„Trump legyőzése 2020-ban, Netanjahué 2021-ben és Orbáné 2022-ben nem oldaná meg a demokrácia problémáit, de igen nagyszerű volna”

– írta Twitteren Ben Rhodes, aki nemrég az izraeli kormányváltást elemezte, majd a magyar politikai helyzetre is kitért.

Ben Rhodes on Twitter: „Beating Trump in 2020, Netanyahu in 2021 and then Orban in 2022 wouldn’t solve all of democracy’s problems, but it would be pretty great. / Twitter”

Beating Trump in 2020, Netanyahu in 2021 and then Orban in 2022 wouldn’t solve all of democracy’s problems, but it would be pretty great.

Rhodes elnöki tanácsadóként tevékenykedett Barack Obama idején, és azóta is rendszeresen nyilvánosan kommentálja a világ eseményeit.

„Egy lecke Izraelből: a demokrata normákat és intézményeket veszélyeztető autokraták legyőzéséhez az ellenzéknek egy nagy sátor alatt kell egyesülnie. Izrael esetében ez még Lapidot is kompromisszumkötésre vette rá abban, hogy ki legyen az első miniszterelnök, valamint annak a fontosságát is megértette, hogy először ki kell tennie Bibit”.

A baloldali tanácsadó ezután azt írta, hogy ez a stratégia a világ más pontjain is „bevett és szükséges”, majd hazánkat említette példának.

„Magyarországon az ellenzéki pártok megegyeztek, hogy félreteszik a különbségeket, és egyesülnek a jövő évi választáson, hogy kiűzzék Netanjahu cimboráját, és korrupt társát, a nacionalista autokratát: Orbán Viktort”

– olvasható Rhodes oldalán, melyet a Jerusalem Post idézett.

Rhodes nem első alkalommal foglalkozik a magyar belpolitikával, pár nappal korábban Cseh Katalin (Momentum) egyik bejegyzését osztotta meg, akit a „nagyszerű” jelzővel illetett.

Csata Magyarországért

A magyar politika nagyon hasonlít az izraeli politikához, és Magyarországért lesz a következő csata a konzervatívok és a progresszívek globális összecsapásának keretében. Tamir Wertzberger írása.