Donald Trump: Én megmondtam, hogy laborszökevény a vírus

Trump szerint Kínának kártérítést kellene fizetnie a járvány miatt. 

A volt elnököt az ANI nevű indiai hírügynökség idézte, a közlemény Trump hivatalos oldalára még nem került fel – írja az Index.

Most már mindenki, még az »ellenség« is elismeri, hogy Trumpnak igaza volt azzal kapcsolatban, hogy a kínai vírus a vuhani laboratóriumból származik – írta az elnök.

Néhány hete a Wall Street Journal jelentetett meg a terhelő bizonyítékokat a Trump idején még széles körben elvetett elmélet alátámasztására. A cikkből ugyanis kiderült, hogy több wuhani laborban dolgozó tudós már 2019 őszén kórházba került a koronavírus tüneteivel.

Donald Trump már 2020 márciusában szándékosan „kínai vírusként” emlegette a koronavírust, és azzal vádolta meg Kínát, hogy szándékosan okozott világjárványt.

A közleményben a volt elnök dr. Anthony Fauci amerikai járványügyi tanácsadó levelezéseire is bizonyítékként hivatkozott, melyet a napokban tették közzé. A szakértő egyébként ezzel kapcsolatban nemrég úgy nyilatkozott, hogy szerinte a levelezését félreértelmezték.

A Facebook már nem tiltja le az állítást, hogy a vírus a wuhani laboratóriumból szabadult ki

Miután a Biden adminisztráció bejelentette, hogy nyomoznak a lehetőséggel kapcsolatban, a közösségi oldal váratlanul visszavonta, hogy „konspiráció” a laboratórium teória.