“Erkölcsileg züllöttek voltak”: az idős iráni gyerekgyilkos pár sokkoló vallomása

Az iráni hatóságok szerint elkábítottak majd feldaraboltak egy 47 éves filmrendezőt. Ami még sokkolóbb: a saját szülei ölhették meg. Az eset megrázta az országot, annál is inkább, mert az idős szülők bevallották: „erkölcstelen viselkedése miatt” lányukat is megölték – írja a Szabad Európa Rádió magyar kiadása.

A felnőtt fiuk megölését állítólag bevalló iráni házaspár azt mondta, hogy a fiú holttestének darabjait szemeteszsákokba rejtették, és Teherán nyugati részén szabadultak meg tőlük.

A 81 éves Akban Horramdin és felesége nemcsak 47 éves filmrendező fiuk, Babak meggyilkolását ismerte el, de bevallották, hogy eltűntnek tartott lányukat és vejüket is megölték.

A tragédiák ráirányították a figyelmet azokra a súlyos, családon belül elkövetett bűncselekményekre, amelyek kiváltó oka a becsület és a szexuális magatartás sajátos megítélése az iráni társadalomban. Ezen kívül pedig azokra a törvényekre is, amelyek korlátozzák a potenciális áldozatok védelmét az őket gondozókkal szemben.

A teljes cikk itt olvasható.

Wilders: nem minden kultúra egyenlő

Mit gondol a kulturális relativizmusról és a bevándorlásról a holland politikus, és vajon fog-e valaha nyerni a holland jobboldal?