Hidzsábot viselő muszlim modell lesz a skandináv Vogue szerkesztője

A modell a francia burka törvény elleni online tüntetésével lett híres. 

A Vogue magazin legújabb lapjának a Vogue Scandinaviának egyik szerkesztőjének nevezték ki a szomáliai származású, de norvég állampolgár Rawdah Mohamedet – számolt be a Guardian. 

Mohamed lesz az első színes bőrű és hidzsábot viselő szerkesztő a nyugati divatmagazinok történetében.

A modell a „sokszínűség felé tett lépésnek” nevezte a döntést. Mohamed korábban azzal okozott megdöbbenést, hogy az egész testet eltakaró csadorban vonult végig több nyugati kifutón.

A Guardian szerint a George Floyd-ügy óta nagy a nyomás a divatmagazinokon, hogy kisebbségi csoportokból vegyenek fel új embereket, mondván, hogy a divatvilág túlságosan „fehér”.

Rawdah Mohamed elmondása szerint az új lapban más kisebbségi csoporthoz tartozó emberek is fognak dolgozni, ami miatt nem lesz számára „érzelmileg kimerítő egyedüli kisebbséginek” lenni.

A modell a legutóbbi Hamász elleni háború során Instagramon kifejezte támogatását a palesztin ügy iránt és az „izraeli atrocitások leleplezésére szólította fel a médiát”.

Fotó: Instagram

Izraeli modell egy arab magazin címlapján

Yael Shelbia szerepeltetése az első lehet az izraeli és az emírségekbeli divatipar között eltervezett együttműködések sorában.