A New York Times még a New York-i antiszemita támadásokat is elhallgatja

Pedig Amerikában az országos újságok is megírták, hogy négy zsinagóga ablakát betörték Bronxban, és egy gyanúsítottat letartóztattak – írja az Algemeiner.

A CNN is foglalkozott az üggyel, a Washington Post is, a Wall Street Journal is – írja Ira Stoll. De még az Arizona Republic és a brit Daily Mail is megírta.

Viszont a New York Times – mely nevéből értendően a New York-i Times – nem gondolta, hogy fontos beszámolni az ügyről – állapítja meg a szerző.

A Times oldalán ha rákeresünk „Jordan Burnette”-re, akit 42 rendbeli gyűlölet-bűncselekménnyel vádolnak, a név nem hoz be találatot 2021-ből. A „Riverdale” szó, mely Bronx azon kerülete, ahol a zsinagógák vannak, nem hoz be cikket a támadásokról.

Stoll megkereste a Times New York-i hírekért felelős szerkesztőjét, James Daot, aki nem felelt a megkeresésre.

Stoll ugyan megállapítja, hogy senki sem sérült meg a támadások során, és hogy a lap az utóbbi időben az ázsiai-amerikaiak elleni támadásokra fókuszált, de a cikkek hiányán így is érdemes elgondolkodni.

A szerző szerint a New York Times talán általában kevéssé számol be az antiszemitizmusról, hiszen nem írt eleget anno a holokausztról, a Crown Heights-i zavargásokról sem, és talán nem érdeklik a lapot az ortodox zsinagógák sem.

„Talán a Times azt gondolja, hogy az ortodox zsidók elleni támadások racionális válaszok a lakosság azon részére, mely, ha az ember figyelmesen olvassa a New York Timest, felelősek a kanyaró és koronavírus terjedéséért, miközben segélyen élnek, nem oktatják gyermekeiket, és egy apartheid országot támogatnak. Komolyan, aki a New York Timest olvassa, az ezt tanulja az ortodox zsidókról.”

Stoll végül azt a megérzését is megosztja, hogy ha egy ortodox zsidó törné be a New York Times ablakát, vagy egy brooklyni mecset ablakát, akkor a hírt már megírná a lap.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

A tizedik oldalra száműzve – az amerikai sajtó és a holokauszt

Az amerikai sajtó éveken át úgy tudósított a holokausztról, hogy a zsidóságról szóló híreket gondosan elrejtette a többi háborús hír közé.