Zuhanó nézettség: bajban vannak az amerikai hírcsatornák

Huszonegymillióval kevesebben nézték Biden beszédét a Kongresszushoz, mint Trumpét négy éve. 

Folyamatosan esik az amerikai hírcsatornák nézettsége mióta Donald Trump elhagyta a Fehér Házat. A hírműsorok teljesen el voltak foglalva az elnökkel és igyekeztek minden mondatáról beszámolni. Biden érkezésével azonban a média hangnemet váltott és a nézők kikapcsolták a tévét.

A Business Insider beszámolója szerint a CNN 50%-ot zuhant mióta Bident beiktatták.

A hírcsatornák igazgatói a New York Times-nak elmondták, hogy „aggódnak a poszt-Trump éra” miatt.

Továbbra is a Fox News vezet a fontos esti órákban, de az elmúlt négy év alatt az MSNBC és a CNN időnként megtudta közelíteni a republikánus irányba húzó csatornát.

Joe Biden szerdai beszéde rekordot döntött abból a szempontból, hogy soha ilyen hosszú értékelőt nem tartott még egyetlen elnök sem. Ráadásul nem voltak sem vendégek, sem nézők a járványügyi intézkedések miatt.

Ted Cruz szenátor majdnem elaludt a beszéd alatt: 

A beszédet azonban a nézők sem találták érdekesnek, ugyanis mindössze 26,9 millióan nézték, ami 21 millióval kevesebb, mint ahányan négy évvel ezelőtt Trump beszédére kapcsoltak – írja a Deadline. 

A nézők többsége, több, mint 18 millió ember az 55 év feletti korosztály volt.

De nem csak a televízióban volt rossz a csatornák nézettsége az online közvetítéseket is gyengén teljesítettek, és a vidókat elárasztották a diszlájkok – írja a Daily Wire. 

Az NBC csatorna közvetítését például mindössze 27 ezren nézték.

Véglegesen letiltotta a Twitter a CNN-t leleplező újságírót

James O’Keefe a napokban hozta nyilvánosságra azt a felvételt, amelyen a CNN egyik fejese elismeri, hogy a csatorna propagandát nyomott, hogy leváltsák Trumpot.